Δραστηριότητες του σχολείου

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015
Τέλεση αγιασμού νέας σχολικής χρονιάς από τον πατέρα Κωνσταντίνο Νικολαΐδη.
Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Σοφιανίδης και η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ. Ελένη Γκόγκα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των Δ΄2 και ΣΤ΄2 την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν φέτος με τίτλο: “Ταξίδια στο Σύμπαν”.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την μερική έκλειψη Ηλίου από τη Σελήνη, φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Στις 13/02/2015 οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν με τίτλο “Βέροια- Βυζαντινή πόλη”. Εκεί ξεναγήθηκαν από την κ.Δημητρακοπούλου Ολυμπία, υπάλληλο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Από τον Οκτώβριο 2014 ξεκίνησε η συνεργασία του σχολείου μας με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν.Ημαθίας. Μία ιδέα που προέκυψε μέσα από συζητήσεις και κοινές ανησυχίες που είχα με τον κ. Φώτη Πανανόπουλο, χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, ο οποίος κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 υπηρέτησε στο σχολείο μας. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 10.00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας και είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Ο κ. Πανανόπουλος εφαρμόζει για πρώτη φορά μία δική του ιδέα-project σε μικρά παιδιά με τους μαθητές μας που εγγράφονται στο χορευτικό τμήμα, η οποία φέρει τον τίτλο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα παιδιά χορεύουν σύγχρονα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που τα ίδια προτείνουν, με βηματισμούς παραδοσιακών χορών.

Αν και λίγο το διάστημα, τα παιδιά παρουσίασαν την προσπάθειά τους την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής του Αγίου Βασιλείου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας.

Το αποτέλεσμα? ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Στο βίντεο, τα παιδιά μας χορέυουν στο διάστημα από 3.37΄ έως 11.06΄.