Monthly Archives: Μάρτιος 2012

Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, πού πρέπει να οχυρωθούμε; Πού να ψάξουμε για το πολύτιμο αντίδοτο στην απαισιοδοξία; Θα λέγαμε, εκεί που βρίσκονται οι πηγές της ζωής.

Για εμάς αυτός ο τόπος είναι η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της. Δεν είναι μόνο τα μαγευτικά τοπία, τα ζώα και τα φυτά ? είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα. Με άλλα λόγια, εκεί μπορεί να βρίσκεται το μυστικό για ποιότητα ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικό τουρισμό.

Σήμερα πολλοί μπορεί να θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι μας δίνει αυτό. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».

Με αυτό το σκεπτικό δίνουμε ειδικό χαρακτήρα φέτος στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούμε να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ενώνουμε τα μηνύματα και τις δυνάμεις μας και σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Αυτό θα είναι το συνθηματικό μας, για την επόμενη μέρα που θα είναι μέρα συμμετοχής και δράσης.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό μητροπολιτικό ναό αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 τάξεων του 4ου Δ.Σχ. Βέροιας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012. Εκεί τους περίμενε ο π.Αθηναγόρας Μπίρδας για να τους μιλήσει για τις βυζαντινές εκκλησίες της Βέροιας στο πέρασμα των χρόνων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θεσμό και ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας στην πόλη μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων που αναπτύσσουν οι τάξεις αυτές με θέμα «Οι εκκλησίες της Βέροιας παλιά και σήμερα», με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κκ. Καλουσίδου Ελένης και Αλεξοπούλου Παναγιώτας.

  1. 30 03 2102 014

Την Πέμπτη 29-3-2012, η περιβαλλοντική ομάδα των Γ΄2 & Δ΄τάξεων του σχολείου μας, με τους δασκάλους τους κ. Σοφία Σιδηροπούλου, κ. Χριστόδουλο Γκαλίτσιο και κ. Ιωάννη Ορφανίδη,   επισκέφθηκαν τις δεξαμενές ύδρευσης της Βέροιας και τις πηγές απ’ όπου υδροδοτείται η πόλη μας, στο πλαίσιο σχολικής δράσης για το νερό.  Στην επίσκεψή μας αυτή, μας συνόδεψαν ο διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας κ. Αχτσής Θωμάς και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης  κ. Μαυρίδης Γιώργος.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στο blog του σχολείου μας.

http://4dsverias.blogspot.com/

Η 27η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Μια ημέρα που οπωσδήποτε έχει συμβολικό χαρακτήρα, μιας και οι ευεργετικές επιδράσεις του θεάτρου στον άνθρωπο είναι καταλυτικής σημασίας για τη διάπλαση του νου, της σκέψης, της κρίσης, της φαντασίας και της ψυχής του.

Με αφορμή, λοιπόν, την ημέρα αυτή, οι μαθητές/τριες της Δ΄1 τάξης απεικόνισαν σκηνές από αγαπημένα τους θεατρικά έργα, με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου του σχολείου μας κ. Ασικίδου Μαρίας.

Τι είναι το Φωτόδεντρο; Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας: Εκπαιδευτικό Υλικό > Διάφορα