Monthly Archives: Ιανουάριος 2012

Τρωικός Πόλεμος – Ασκήσεις επανάληψης

Το ΔΣ του ΑΣΒ «ΗΜΑΘΙΩΝ» ανακοίνωσε ότι  στο πλαίσιο της διοργάνωσης  του Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Παγκρατίου Αθλήματος το Σάββατο, 4 Φεβ 2012 στην αίθουσα  «ΣΤΑΤΕΙΡΑ» του ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ Κλειστού Γυμναστηρίου  Βέροιας, από τις  09:30ω. με τα παρακάτω αντικείμενα:

 •  «Ενέργειες ? καθήκοντα Γραμματείας Αγώνων»
 • «Ενέργειες ? καθήκοντα Ελλανοδικών (διαιτητών)»
 • «Προπονητική Παγκρατίου»

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς την απαίτηση προηγουμένων ειδικών γνώσεων για το υπόψη πεδίο.

Γυμναστές και προπονητές οποιουδήποτε αθλήματος καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, θα ενημερωθούν για τις τεχνικές λεπτομέρειες του πανάρχαιου ελληνικού αθλήματος, της μητέρας των σύγχρονων πολεμικών τεχνών.

Διακρίσεις αθλητών Ημαθίωνα

Με 13 μετάλλια (1 ΧΡΥΣΟ – 3 ΑΡΓΥΡΑ – 9 ΧΑΛΚΙΝΑ) επέστρεψαν οι αθλητές του συλλόγου μας από το 1o  ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ   JU-JITSU  ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012 που διεξήχθη μεγάλη επιτυχία την Κυριακή  22 Ιανουαρίου 2012, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ  ΓΕΦΥΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μεταξύ 19 συλλόγων, με 320 αθλητές όλων των κατηγοριών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

και οι Σχολικοί Σύμβουλοι
Πληροφορικής & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,

σε συνεργασία με

το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης»

διοργανώνουν το

4ο    ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

που θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Μαΐου 2012

στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» – ΝΟΗΣΙΣ

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

(σχετική άδεια ΥΠΔΒΜΘ 138454/Γ2/02-12-2011)

Συμμετοχή

Στο συνέδριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μαθητές των σχολείων:

 • Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και
 • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει.

 

Σκοποί του συνεδρίου είναι :

 • Η ενθάρρυνση των μαθητών ώστε να ασχοληθούν με μία εργασία με ?όσο το δυνατόν- επιστημονική προσέγγιση.
 • Η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.
 • Η απόκτηση εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί σ? ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου.
 • Η βιωματική εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην πράξη.
 • Η απόκτηση δεξιοτήτων μέσω της εκπαιδευτικής αξιοποίησης των Τ.Π.Ε.
 • Η δημιουργία παραδειγμάτων και καλών πρακτικών για τις επερχόμενες σχολικές χρονιές (για μαθητές και εκπαιδευτικούς)
 • Η εξοικείωση των μαθητών σε ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν την δημιουργία ερευνητικών διαθεματικών εργασιών.

 

Θεματολογία

Το θέμα των εργασιών είναι ελεύθερο και επιλέγεται από τους ίδιους τους μαθητές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των καθηγητών Πληροφορικής του σχολείου τους για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και των δασκάλων τους για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εργασίες που θα εκπονηθούν, από ένα μαθητή ή ομάδα μαθητών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της τάξης, καλό θα είναι να έχουν στοιχεία πρωτοτυπίας και διαθεματικότητας, και ελκυστική παρουσίαση.

Γίνονται δεκτές όλες οι εργασίες στις οποίες αξιοποιούνται εκπαιδευτικά οι Τ.Π.Ε.

Ενδεικτικά, οι εργασίες μπορούν να έχουν τη μορφή:

 • Απλής παρουσίασης με λογισμικό παρουσιάσεων
 • Ψηφιακών εντύπων (Σχολική εφημερίδα, Σχολικό Λεύκωμα, κ.ά.)
 • Ιστοσελίδας, δικτυακών τόπων
 • Προγράμματος, σε γλώσσα προγραμματισμού που διδάσκεται στο σχολείο
 • Κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων
 • Πειραματικών διατάξεων
 • Διατάξεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

και θα συνοδεύονται από κείμενο σύμφωνα με τα πρότυπα που επισυνάπτονται (βλέπε συνημμένα, «Πρότυπο Περιλήψεων», «Πρότυπο Εισηγήσεων» και «Πρότυπο Poster»)

Οι εργασίες θα παρουσιασθούν αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές -προφορικά ή σε μορφή posterκαι θα συμπεριληφθούν μαζί με την παρουσίασή τους σε ένα οπτικό δίσκο (CD), που θα μοιραστεί στα σχολεία. Κάθε σχολείο μπορεί να καταθέσει έως και 5 εργασίες.

 

Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής εργασιών

 

Νομός Πιερίας

1η Φάση: Υποβολή περιλήψεων

6 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαίωση Επιλογής

8 Φεβρουαρίου 2012

2η Φάση: Υποβολή εργασιών και παρουσιάσεων

10 Φεβρουαρίου 2012

 

Νομός Ημαθίας

1η Φάση: Υποβολή περιλήψεων

10 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαίωση Επιλογής

13 Φεβρουαρίου 2012

2η Φάση: Υποβολή εργασιών και παρουσιάσεων

16 Φεβρουαρίου 2012

 

Νομός Σερρών

1η Φάση: Υποβολή περιλήψεων

20 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαίωση Επιλογής

22 Φεβρουαρίου 2012

2η Φάση: Υποβολή εργασιών και παρουσιάσεων

24 Φεβρουαρίου 2012

 

Νομός Πέλλας

1η Φάση: Υποβολή περιλήψεων

27 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαίωση Επιλογής

29 Φεβρουαρίου 2012

2η Φάση: Υποβολή εργασιών και παρουσιάσεων

2 Μαρτίου 2012

 

Νομός Κιλκίς

1η Φάση: Υποβολή περιλήψεων

5 Μαρτίου 2012

Επιβεβαίωση Επιλογής

7 Μαρτίου 2012

2η Φάση: Υποβολή εργασιών και παρουσιάσεων

9 Μαρτίου 2012

 

 

Διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά τη Φθειρίαση και την αντιμετώπισή της

Φθειρίαση και αντιμετώπισή της

Από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεβρουαρίου. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: “Ο Φεβρουάριος, μήνας αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους? Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να κάνουμε κατασκευές? Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Εξωγηινάκια με γήινα βρακάκια!» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες?!?και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας». Με αφορμή τη «μικρή εγκυκλοπαίδεια του υπέροχου κόσμου της φαντασίας» γνωρίζουμε και μεταμορφωνόμαστε σε πλάσματα όπως οι νάνοι, οι νεράιδες, τα γκόμπλιν κι επισκεπτόμαστε μέρη όπως η Λιλιπούτη, ο πύργος της άσπρης γάτας κ.ά. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί: «Το αλφαβητάρι της Αποκριάς!». Γεμίζουμε τα κουτιά  του αλφαβητάριου της Βιβλιοθήκης μας με λέξεις κι έννοιες αποκριάτικες και φτιάχνουμε καπέλα σε όλα τα σχήματα και χρώματα. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Ο γυμνός βασιλιάς» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες?!?και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στην καθημερινή ζωή των τεράτων». Ανοίγουμε «τα ημερολόγια των τεράτων» και γνωρίζουμε «τέρατα οικιακά» και άλλα! Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Το παράπονο της μάγισσας» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες?!?και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στην ονειρεμένη χώρα του καρναβαλιού»? και στη γοητεία της μάσκας. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί: Αντιστρέφοντας τους ρόλους! Οι μεγάλοι δημιουργούν, οι μικροί εμπνέουν και βοηθούν. «Μασκα-ραυτείτε!!». Με κλωστή και με βελόνα μεταμορφωνόμαστε σε παραδείσια πουλιά με χειροποίητες, υφασμάτινες μάσκες  (φέρτε ρετάλια και υφάσματα από το σπίτι σας). Εργαστήριο προσανατολισμένο σε μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες και έφηβοι) όπου τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Τα φαντάσματα στο Λοχ-Νες» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες?!?και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι πάνω σε καράβι πειρατικό». Όλα αυτά που μας τρομάζουν αλλά και μας συναρπάζουν γύρω από τη ζωή των πειρατών. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Ο μαγικός καθρέφτης» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες?!?και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στον κόσμο των ιπποτών». Αναβιώνουμε την εποχή των ιπποτών και τη ζωή των κάστρων. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494″.