Πολιτιστικά Θέματα

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 30 χρόνια του Μουσείου.

Δείτε τα έργα των μαθητών μας:    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PowerPoint)

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PDF)

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό αυτό. Τα 30 έργα  που επιλέχθηκαν θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  που ξεκινούν τον Οκτώβριο. Με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργάνωσε έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι». Δείτε παρακάτω το βίντεο της έκθεσης.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

5οοο ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

Οι 30 νικητές του διαγωνισμού

Το clickatlife.gr παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Στις 13/02/2015 οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν με τίτλο “Βέροια- Βυζαντινή πόλη”. Εκεί ξεναγήθηκαν από την κ.Δημητρακοπούλου Ολυμπία, υπάλληλο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Από τον Οκτώβριο 2014 ξεκίνησε η συνεργασία του σχολείου μας με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν.Ημαθίας. Μία ιδέα που προέκυψε μέσα από συζητήσεις και κοινές ανησυχίες που είχα με τον κ. Φώτη Πανανόπουλο, χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, ο οποίος κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 υπηρέτησε στο σχολείο μας. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 10.00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας και είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Ο κ. Πανανόπουλος εφαρμόζει για πρώτη φορά μία δική του ιδέα-project σε μικρά παιδιά με τους μαθητές μας που εγγράφονται στο χορευτικό τμήμα, η οποία φέρει τον τίτλο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα παιδιά χορεύουν σύγχρονα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που τα ίδια προτείνουν, με βηματισμούς παραδοσιακών χορών.

Αν και λίγο το διάστημα, τα παιδιά παρουσίασαν την προσπάθειά τους την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής του Αγίου Βασιλείου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας.

Το αποτέλεσμα? ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Στο βίντεο, τα παιδιά μας χορέυουν στο διάστημα από 3.37΄ έως 11.06΄.

«Την 1η Μαϊου 1943, 460 Εβραίοι της Βέροιας μεταφέρθηκαν από τους Ναζί στη Θεσσαλονίκη και στις 8 Μαϊου με την 15η αποστολή στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Όλοι τους εξοντώθηκαν».

Για την αξιοδότηση της συλλογικής αυτής μνήμης, σε ένα ζοφερό περιβάλλον μισαλλοδοξίας και ακραίας έκφρασης ρατσιστικής βίας, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και την υποστήριξη του European Jewish Fund, διοργανώνουν τις «Ημέρες Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της

 

(1943-2014)», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια στις 16-18 Μαϊου, καλώντας τους κατοίκους της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής να τις παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 , ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μπαρμπούτα, την πάλαι ποτέ εβραϊκή γειτονιά της Βέροιας. Επισκέφθηκαν κάποια από τα διατηρητέα αρχοντικά και τη Συναγωγή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός Σχεδίου Εργασίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Βέροιας, για το οποίο φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια και το σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης στις 16 Μαΐου 2014.

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Power Point)

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ