Από τον Οκτώβριο 2014 ξεκίνησε η συνεργασία του σχολείου μας με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν.Ημαθίας. Μία ιδέα που προέκυψε μέσα από συζητήσεις και κοινές ανησυχίες που είχα με τον κ. Φώτη Πανανόπουλο, χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, ο οποίος κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 υπηρέτησε στο σχολείο μας. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 10.00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας και είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Ο κ. Πανανόπουλος εφαρμόζει για πρώτη φορά μία δική του ιδέα-project σε μικρά παιδιά με τους μαθητές μας που εγγράφονται στο χορευτικό τμήμα, η οποία φέρει τον τίτλο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα παιδιά χορεύουν σύγχρονα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που τα ίδια προτείνουν, με βηματισμούς παραδοσιακών χορών.

Αν και λίγο το διάστημα, τα παιδιά παρουσίασαν την προσπάθειά τους την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής του Αγίου Βασιλείου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας.

Το αποτέλεσμα? ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Στο βίντεο, τα παιδιά μας χορέυουν στο διάστημα από 3.37΄ έως 11.06΄.

Comments are closed.