ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μην φοβάσαι! Πίστεψε στον εαυτό σου και σπάσε τη σιωπή! Μίλησε σε κάποιον!

Ο σχολικός εκφοβισμός χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη, απρόκλητη παρενόχληση, κάποιου παιδιού το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο σχολικός εκφοβισμός μας αφορά όλους! Δεν είσαι μόνος σου!

Όσο περισσότερο μιλάμε για το bulling τόσο το εξαλείφουμε.

Αυτό είναι και το μήνυμα της νέας εκστρατείας. Το βίντεο μικραίνει κάθε φορά που το μοιράζεσαι. http://shareittoendit.com/

 

Σχετικό υλικό διατίθεται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://4dim-veroias.ima.sch.gr/?page_id=1196 (ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ)

Επίσης και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας http://kmaked.pde.sch.gr/site/, καθώς και στο σύνδεσμο www.e-abc.eu/gr/hrisimoi-sundesmoi

Ενδεικτική βιβλιογραφία, σχετική με το θέμα, διατίθεται στην ιστοσελίδα  www.greekibby.gr. που επιμελήθηκε το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)

Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF, έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της προβάλλει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα προσδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, ώστε να προετοιμάζονται πλήρως για να ζήσουν σε μία κοινωνία που θα σέβεται και θα προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα.

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, τα δύο τμήματα της Ε΄  τάξης  ενημέρωσαν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας για το τι είναι η UNICEF και ποια τα δικαιώματα των παιδιών. Στη συνέχεια οι μαθητές/τιρες της Γ΄1 τάξης μέσα από μικρά ποιήματα, μας μίλησαν για την ΕΙΡΗΝΗ.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κουκουρίκου Αρίστη και Παπαδόπουλος Κλήμης

Μια αλλιώτικη σκυταλοδρομία έπαιξαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, με αφορμή την “Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού”:  Σκυταλοδρομία με λουκούμια….

Την όλη δράση συντόνισαν η κ. Τσιούκα Ανθούλα, εκπ/κός Φυσικής Αγωγής και η κ. Κουκουρίκου Αρίστη, Διευθύντρια του σχολείου. Κριτές του αγώνα ήταν ο κ. Κατσαντώνης Βαγγέλης, δάσκαλος της ΣΤ΄1 τάξης και ο κ. Παπαδόπουλος Κλήμης, δάσκαλος της ΣΤ΄2 τάξης, ενώ στην κάμερα ήταν η κ. Γρηγοριάδου Ειρήνη, εκπ/κός Εικαστικών.

Νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄2 τάξης και όσα λουκούμια περίσσεψαν μοιράστηκαν στους υπόλοιπους μαθητές.

19/02/2014

* Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κτηνίατρος κ. Φάκα Χρύσα και μίλησε στους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄και Ε΄ τάξεων για τα κατοικίδια ζώα, στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αναπτύσσουν φέτος οι τάξεις αυτές. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog του σχολείου μας.

Την ίδια μέρα επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο διατροφολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές/τριες των Δ΄και ΣΤ΄ τάξεων για τις διατροφικές συνήθειες. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν φέτος τα οι τάξεις αυτές.

 

 

21/01/2014

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, οι μαθητές/τριες των Ε1 και Ε2 τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου μετά την ξενάγηση στη μονή συμμετείχαν βιωματικά στο εργαστήρι αγιογραφίας του Συλλόγου Βυζαντινών Τεχνών “Γεώργιος Καλλιέργης”. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog του σχολείου μας.