Διαγωνισμοί

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 30 χρόνια του Μουσείου.

Δείτε τα έργα των μαθητών μας:    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PowerPoint)

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PDF)

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό αυτό. Τα 30 έργα  που επιλέχθηκαν θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  που ξεκινούν τον Οκτώβριο. Με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργάνωσε έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι». Δείτε παρακάτω το βίντεο της έκθεσης.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

5οοο ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

Οι 30 νικητές του διαγωνισμού

Το clickatlife.gr παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο 2ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές  Ε? και ΣΤ? δημοτικού. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές, οι οποίοι είχαν προηγούμενα διακριθεί στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014.

Ο Ημαθιώτικος μαθηματικός διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε τρία εξεταστικά κέντρα σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που στήριξαν τον διαγωνισμό, τους επιτηρητές, την Επιτροπή Επιλογής Θεμάτων και τους Διευθυντές του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας κα Αρίστη Κουκουρίκου, του 8ου Δημ. Σχολείου Νάουσας κ. Αλέξανδρο Κοζούκα και του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας κ. Στάθη Γεωργιάδη για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.

Στον φετινό διαγωνισμό με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Πιερίας της ΕΜΕ πήραν μέρος και 54 μαθητές από την Πιερία.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και ιδιαίτερα τους 97 μαθητές της Ημαθίας και τους 24 μαθητές της Πιερίας, οι οποίοι  επέτυχαν την αρτιότερη επίλυση των θεμάτων του Διαγωνισμού.

Καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το όμορφο αυτό μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν.  Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και  Ευκλείδης Α? για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία πραγματοποιούμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 3 ως 9 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι:

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ Β ΦΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

                                                                         Ο Πρόεδρος                                                               Η Γενική Γραμματέας

                                                              Στυλιανός  Μιόγλου                                                     Αναστασία  Καρακώστα

   Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βραβεύει:

α) του 454 μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά “Παιχνίδι και Μαθηματικά”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού “Ο Μικρός Ευκλείδης” που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014, και

β) τους 97 από τους παραπάνω μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν σε δεύτερη διαγωνιστική φάση στον 2ο Ημαθιώτικο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά “Παιχνίδι και Μαθηματικά”, που διεξήχθη στις 10 Μαΐου 2014 υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 19:00 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ενώ σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Οι διακριθέντες μαθητές/τριες του σχολείου μας είναι:

Α΄ φάση

Καλογήρου Αναστασία – Ε΄1

Απαζίδης Δημήτρης – Ε΄1

Ανθυμιάδης Βαλέριος – Ε΄1

Αυτζίδου Αναστασία – Ε΄2

Πασίδης Απόστολος – Ε΄2

Γκαλίτσιου Δήμητρα – Ε΄2

Πιπερίδης Παναγιώτης – ΣΤ΄2

Τσιτούρα Ανθία – ΣΤ΄1

Καλαϊτζίδης Δημήτρης – ΣΤ΄1

Παρσοπούλου Μαρία – ΣΤ΄1

Ζαρογιάννης Χριστόδουλος – ΣΤ΄2

Καραπέτσα Λαζαρίδου Ραφαηλία – ΣΤ΄2

Καφές Μπάκος Παύλος

 

Β΄ Φάση

Καλογήρου Αναστασία – Ε΄1

Πιπερίδης Παναγιώτης – Ε΄2

Τσιτούρα Ανθία – ΣΤ΄1

Ζαρογιαννης Χριστόδουλος – ΣΤ΄2

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 2014

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 2014

 

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο Ημαθιώτικος Μαθηματικός Διαγωνισμός για τους μαθητές  Ε? και ΣΤ? Δημοτικού της Ημαθίας. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές (193 μαθητές της Ε΄ τάξης και 165 της ΣΤ΄), οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρία εξεταστικά κέντρα  (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια). Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι επιτυχόντες μαθητές του  Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού της Ε.Μ.Ε. «Ο Μικρός Ευκλείδης».

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ σε συνεργασία με δασκάλους και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.  Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την διοργάνωση, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς που επιτήρησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τους συμμετέχοντες στην επιτροπή επιλογής των θεμάτων καθώς επίσης και τους Διευθυντές των τριών Εξεταστικών Κέντρων, κα Αρίστη Κουκουρίκου, Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας,  κ. Αλέξανδρο Κοζούκα, Διευθυντή του 8ου Δημ. Σχολείου Νάουσας και τον κ. Ευστάθιο Γεωργιάδη, Διευθυντή  του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, όπως επίσης στους δάσκαλους και στους γονείς τους που φροντίζουν να καλλιεργήσουν την αγάπη για τα Μαθηματικά. Ευχόμαστε-αναμένουμε να συναντηθούμε στις επόμενες δράσεις της Ε.Μ.Ε. και καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Το κέρδος από το μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν θα φανεί μακροπρόθεσμα και η επιμονή μαζί με τη μελέτη θα κατανικήσουν τις δυσκολίες τους. Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και  Ευκλείδης Α? για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία οργανώνουμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 3 ως 9 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.


                     Ο Πρόεδρος

Στυλιανός  Μιόγλου

                Η Γενική ΓραμματέαςΑναστασία  Καρακώστα

Μια αλλιώτικη σκυταλοδρομία έπαιξαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, με αφορμή την “Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού”:  Σκυταλοδρομία με λουκούμια….

Την όλη δράση συντόνισαν η κ. Τσιούκα Ανθούλα, εκπ/κός Φυσικής Αγωγής και η κ. Κουκουρίκου Αρίστη, Διευθύντρια του σχολείου. Κριτές του αγώνα ήταν ο κ. Κατσαντώνης Βαγγέλης, δάσκαλος της ΣΤ΄1 τάξης και ο κ. Παπαδόπουλος Κλήμης, δάσκαλος της ΣΤ΄2 τάξης, ενώ στην κάμερα ήταν η κ. Γρηγοριάδου Ειρήνη, εκπ/κός Εικαστικών.

Νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄2 τάξης και όσα λουκούμια περίσσεψαν μοιράστηκαν στους υπόλοιπους μαθητές.