Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των Δ΄2 και ΣΤ΄2 την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν φέτος με τίτλο: “Ταξίδια στο Σύμπαν”.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την μερική έκλειψη Ηλίου από τη Σελήνη, φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

0900 – 1400 , πλατεία Ρακτιβάν(πλατεία Ωρολογίου), ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

2030 – 2130 , διοικητικά όρια Δήμου Βέροιας, σβήνουμε τα φώτα

Tο τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου κάθε χρόνο διοργανώνεται παγκοσμίως η εκστρατεία Ώρα της Γης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον μέσα από μικρές καθημερινές αλλαγές που μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

Η Ώρα της Γης είναι μια πολύ «ορατή» συμβολική δράση στην οποία εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να συμμετέχουν, απλά σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει τα φώτα, για ακόμα μια χρονιά, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF και σε αυτή τη δράση θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Βέροιας.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Βέροιας, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν το πρωί της ίδιας μέρας κατά τις ώρες 0900 – 1400 δράση συλλογής μη χρησιμοποιημένων ή χαλασμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο της πλατείας Ρακτιβάν (πλατεία Ωρολογίου). Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας σχετικά με τη ορθή διαχείριση ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Καλούνται λοιπόν φορείς, σύλλογοι και πολίτες να συμμετέχουν το πρωί στην απόσυρση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών όπως και το βράδυ στο κλείσιμο των φώτων. Κατά τις ώρες που θα πραγματοποιείται η συλλογή των συσκευών μπορούν να προσέρχονται στην πλατεία Ωρολογίου και ενδιαφερόμενοι για την καταγραφή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς απόσυρση με σκοπό το προγραμματισμό από το δήμο για παραλαβή αυτών από των χώρο των ενδιαφερομένων. Δεν εγκαταλείπουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν επιτρέπεται ούτε η απόρριψη τους σε κάδους απορριμμάτων.

Είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ    & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ένας αλλιώτικος κάδος τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολείου  μας από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Βέροιας, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014…. ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ….

Τι ακριβώς είναι η κομποστοποίηση; Παρ’ ότι αυτή η λέξη έχει περάσει στο ελληνικό λεξιλόγιο, είναι άγνωστη στην ουσία της. Με απλά λόγια, πρόκειται για μετατροπή -είτε στην αυλή μας είτε ακόμα και στο μπαλκόνι μας- των οργανικών υπολειμμάτων της κουζίνας (π.χ. φλούδες φρούτων, λαχανικών) και του κήπου (π.χ. κλαδιά, ξερά φύλλα, γρασίδι) σε χρήσιμο οργανικό λίπασμα.  Η κομποστοποίηση εμπλουτίζει το έδαφος με θρεπτικά συστατικά, εφόσον έχουμε κήπο, τα θρεπτικά συστατικά απελευθερώνονται αργά, βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και στη βελτίωση της δομής του, ενώ τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

 

Ενημέρωση για την Ανακύκλωση από το Δήμο Βέροιας, στους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας.

Διαβάστε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ