Monthly Archives: Νοέμβριος 2011

Oι 28 μαθητές του ΕΕΕΕΚΒέροιας (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Β/θμιας Βαθμίδας) εκπαιδεύονται προκειμένου να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν αυτονομηθούν.

 

Με αφορμή την ημέρα των ΑΜΕΑ,  3 Δεκέμβρη και ?ωρα 8 το βράδυ , οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ συμπράττουν με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας υπό την δ/νση του Αντώνη Βιγκάτο και το Τμήμα Χορού Κ.Ε.Π.Α ΔήμουΒέροιας , υπό την επίβλεψη της Μελίνας Παπαδοπούλου και  οργανώνουν  μια υπέροχη εκδήλωση στο χώρο Τεχνών.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Με λόγια νότες και εικόνες  να μοιραστούμε το όνειρο» και έχει ως στόχο να δείξει πως μέσα από τις τέχνες της μουσικής, της ποίησης και του  χορού, μπορούμε να ατενίσουμε το όνειρο και την ελπίδα για έναν κόσμο δικαιότερο για όλους, που δεν θα αφήνει στο περιθώριο κανέναν.

Το πρόγραμμα:

Δρώμενο 1ο : Οι πρωταγωνιστές της ημέρας

Δρώμενο 2ο: Ποίηση, η εκπαιδευτικός κ. Αδαμίδου Άννα καταθέτει την ψυχή της μέσα από ένα ποίημα αφιερωμένο στα παιδιά. Μουσική: Η Φιλαρμονική ορχήστρα με τη μουσική της και εικόνες από τον κινηματογράφο θα μας ταξιδέψει στο χρόνο.

Δρώμενο 3ο: Η αρμονία μέσα από το χορό

Καγκελίδου παρθένα

Την ετήσια Χριστουγεννιάτικη έκθεση στη

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια

θα πραγματοποιήσουν και φέτος ”Τα Παιδιά της Άνοιξης ”

Η έκθεση θα διαρκέσει από την

 Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:  09:00 έως 20:00

Από την έκθεση μπορείτε να προμηθευτείτε διακοσμητικά κεριά Χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια ,πίνακες ζωγραφικής ,κοσμήματα , εικόνες, λικέρ, αρωματικά σαπούνια και διάφορα άλλα χρηστικά αντικείμενα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από  τα άτομα που φοιτούν στο κέντρο, με τη συμβολή και τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους.

Τα  έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη του κέντρου

” Τα Παιδιά της Άνοιξης ‘

O Δήμος Βέροιας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και πιστεύοντας στην ευαισθησία των πολιτών, ανακοινώνει την ενεργοποίηση μιας δράσης που με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα (Τράπεζες, Σούπερ-Μάρκετ, κτλ). Η δράση αυτή αφορά στο «κουπόνι ζωής» το οποίο αποτελεί μια έμπρακτη και εξαιρετικά συμβολική κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Είναι ένα παράθυρο ελπίδας προς εκείνους τους συμπολίτες στους οποίους η ζωή δεν έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο, είναι μια απλή χειρονομία η οποία παρά το συμβολικό της χαρακτήρα (δωρεά μόνο ενός 1 ευρώ) λαμβάνει πολύ σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις. Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας μάς χρειάζονται όλους. Κουπόνι Ζωής: Το κουπόνι της δικής μας ψυχής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή τις 3 Δεκέμβρη ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καλούμε όλους τους συναδέλφους που το επιθυμούν να μας επισκεφτούν με τις τάξεις τους και να γνωρίσουν το σχολείο και τα παιδιά μας από κοντά, να λάβουν μέρος στο βιωματικό παιχνίδι ή απλά να πραγματοποιήσουν χειροτεχνικές δραστηριότητες στο εργαστήρι χειροτεχνίας.

Η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 28-11-2011 μέχρι και την Παρασκευή 9-12-2011

 Οι συνάδελφοι που επιθυμούν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο για το προγραμματισμό της επίσκεψης.

21/11/2011

Με αφορμή την ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου, τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Β΄ Σώμα Στρατού, συνοδεία των δασκάλων τους κκ Καλουσίδου Ελένης και Αλεξοπούλου Παναγιώτας αλλά και της Δ/ντριας του σχολείου κ. Κουκουρίκου Αρίστης.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οπλικά συστήματα, άρματα μάχης και ελικόπτερα με τη βοήθεια στελεχών του Β΄ Σ.Σ.

  

Ιδιαίτερη εντύπωση και ενθουσιασμό προκάλεσε η απογείωση του ελικοπτέρου από γυναίκα-χειρίστρια…. Δείτε το σχετικό βίντεο!

 απογείωση ελικοπτέρου