Monthly Archives: Μάρτιος 2013

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης που εκδίδει, σχεδιάζει να διοργανώσει τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός κα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας, Δ.Β.Μ.Θ. στις 5 Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, κατά τις ώρες 08.15 εως 10.15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Εγκύκλιος Υπουργείου

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ παλαιότερων διαγωνισμών

Από την Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος – Νοέμβριος 2013) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://b-epipedo2.cti.gr/mis, με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α? Επίπεδο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ & ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  09:00-14:00

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δεν λειτουργούν) και μπαταριών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας στις 23 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 9:00 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της πόλης ως προς τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ηλεκτρικών μικροσυσκευών και μπαταριών προς ανακύκλωση.  Έχει καθιερωθεί πλέον, την Παγκόσμια Ημέρα της Γης να κλείνουμε παγκοσμίως τα φώτα για μία ώρα ως συμβολική ένδειξη ενδιαφέροντος για τους φυσικούς πόρους που κατασπαταλούνται.

Μας δίνεται λοιπόν μια καλή ευκαιρία να στείλουμε την ημέρα εκείνη ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα προστασίας της Γης, προβαίνοντας σε ανακύκλωση συσκευών που αν πεταχτούν στα σκουπίδια θα μολύνουν το περιβάλλον μας, αν όμως ανακυκλωθούν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων.

Καλούνται όλοι οι συνδημότες μας που δεν ξέρουν τι να κάνουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Ωρολογίου, δίπλα στο περίπτερο ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν Σύλλογοι, Σωματεία, Ομάδες Πολιτών, Φορείς της πόλης, Σχολεία μαζεύοντας και τοποθετώντας τις προς ανακύκλωση συσκευές & μπαταρίες σε χαρτοκιβώτια με αναγραφόμενη την επωνυμία τους, ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια.

Η παραλαβή τους θα γίνει από την πιστοποιημένη εταιρία “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”.

Μετά τη συλλογή θα υπάρξει καταγραφή των φορέων που συμμετείχαν ώστε να περιληφθούν στο Δελτίο Τύπου ως Υποστηρικτές της Δράσης αυτής και στη λίστα των συνεργαζόμενων φορέων για την επανάληψη της δράσης.

Επίσης την ίδια μέρα συμμετέχουμε στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» (www.earthhour.org) και στις 8:30 το βράδυ κλείνουμε όλοι συμβολικά τα φώτα, «ανάβοντας» την ελπίδα ότι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι πολίτες μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή της Γης μας.

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ»

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

τηλ. 6986715030   email: a.dynamiko@gmail.com

www.teliaveria.gr

Από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Ημαθίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Βέροια 12-03-2013

ΠΡΟΣ: Την Διεύθυνση του 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ          ΑΡ.ΠΡΩΤ.33γ

 

ΘΕΜΑ: « ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ»

Με το παρόν σας πληροφορούμε πως οι παρακάτω μαθητές του σχολείου σας και αθλητές του συλλόγου μας, συμμετείχαν στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στις 9 και 10 Μαρτίου 2013 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή 890 αθλητών και  έλαβαν τις ακόλουθες διακρίσεις:

  • Βασίλης Χατζησάββας,  μαθητής της ΣΤ? τάξης, τρίτος στα 50 μέτρα ελεύθερο, τέταρτος στα 200 μέτρα ελεύθερο και έκτος στα 100 μέτρα ελεύθερο.
  • Απόστολος Πασίδης, μαθητής της Δ? τάξης, πρώτος στην σκυταλοδρομία 4επί 100 μέτρα ελεύθερο, δεύτερος στα 100 μέτρα ελεύθερο, έκτος στα 50 μέτρα ελεύθερο και έβδομος στην σκυταλοδρομία 4επί 50 μέτρα μικτή ομαδική.

Συγχαρητήρια στους μαθητές σας για τις διακρίσεις τους και την άψογη συμπεριφορά τους.

Με εκτίμηση

Γιάννης Τσανακτσίδης

     Έφορος τμήματος κολύμβησης

* Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για τις παραπάνω διακρίσεις τους! Μας κάνετε περήφανους!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κουκουρίκου Αρεστούλα