Monthly Archives: Μάιος 2013

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Ημαθιώτικου Μαθηματικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε η Ε.Μ.Ε. – Παράρτημα Ημαθίας για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας, στις 18 Μαΐου 2013.

Στο Διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος 310 μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Α΄ φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά”  του περιοδικού της Ε.Μ.Ε. “Ο Μικρός Ευκλείδης”. Στη Β΄ φάση διακρίθηκαν συνολικά 115 μαθητές και μαθήτριες, 55 της Ε΄ τάξης και 60 της ΣΤ΄ τάξης.

Δείτε όλα τα ονόματα: Επιτυχόντες β΄ φάσης 23.5.2013 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Από το σχολείο μας, οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες στη Β΄ φάση είναι (με αλφαβητική σειρά):

Ε΄ τάξη

Ζαρογιάννης Χριστόδουλος

Καφές Μπάκος Παύλος

Παρσοπούλου Μαρία

Τσιτούρα Ανθή

 

ΣΤ΄ τάξη

Δασκάλου Χρύσα

Κωνσταντινίδης Φίλιππος

Μούσκα Νικολέττα

Πελεκίδης Γιώργος

Πιπερίδου Βασιλική

 

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα.

Το Λούβρο έγινε μουσείο μετά τη Γαλλική επανάσταση. Μέχρι τότε ήταν ανάκτορο των βασιλιάδων της Γαλλίας και πιο πριν απλώς φρούριο. Αρχικά, το 1190, οικοδομήθηκε εκεί ένα μεγάλο οχυρό από τον βασιλιά Φίλιππο Β’ Αύγουστο.

Η επανάσταση υπήρξε σταθμός για το Λούβρο, αφού χάρη σ? αυτήν αποφασίστηκε το κτιριακό συγκρότημα να μετατραπεί οριστικά σε μουσείο και να ονομαστεί “Κεντρικό Μουσείο των Τεχνών”, “Μουσείο της Δημοκρατίας” και μετά “Γαλλικό Μουσείο”. Άρχισε να λειτουργεί ως μουσείο τον Αύγουστο του 1793.

Ανάμεσα στα πολλά εκθέματα αξίζει να θαυμάσει κανείς αρχαιοελληνικά γλυπτά όπως «η Νίκη της Σαμοθράκης» και «η Αφροδίτη της Μήλου». Επίσης, εκεί βρίσκεται και ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Τζοκόντα».

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!  Le Louvre

*  Το άρθρο αυτό μας το έστειλε η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Υποδηματοπούλου Παναγιώτα με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου).

 

Την Τρίτη  14-5-2013, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας που αποτελείται από τους μαθητές των Β΄1, Δ΄2 & ΣΤ΄2 τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου και πήρε μέρος στο πρόγραμμα «Στα μονοπάτια του Ολύμπου».

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας πατώντας ΕΔΩ

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, η Β΄ φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά” της ΕΜΕ Ημαθίας.

Στο διαγωνισμό πήραν οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων όλων των σχολείων της Ημαθίας που διακρίθηκαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού.  Λόγω του μεγάλου αριθμού των διακριθέντων μαθητών, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Το σχολείο μας αποτέλεσε εξεταστικό κέντρο για τα σχολεία του Δήμου Βέροιας. Από νωρίς το πρωί, τα “μικρά μαθηματικά μυαλά”, με τη συνοδεία των γονέων τους, συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου μας περιμένοντας την ώρα έναρξης του διαγωνισμού. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες παρακάτω.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα ΘΕΜΑΤΑ της β΄ φάσης του διαγωνισμού.

Θέματα Ε Τάξης Β΄ φάσης (18-5-2013)

ΕΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ_ΘΕΜΑΤΑ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ_B΄ ΦΑΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη «Βικελαία Γιορτή Ποδηλάτου».

Ειδικότερα προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή Ποδηλατικού Γύρου, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, στις 19 Μαίου 2013 στο κέντρο της πόλης, με διαδρομή δύο φάσεων:1η  Φάση-Εκκίνηση 10.30 από Πλατεία Καλλιθέας-πλατεία δικαστηρίων(Ρολογιού)-Μητροπόλεως-Ελιάς, 2η φάση-Εκκίνηση 11.00 από πλατεία Ελιάς (πλατάνων) Ανοίξεως (Αφετηρία Βλαχογιάννειο Μουσείο) ? Βενιζέλου ? Εληάς (Τερματισμός μπροστά στην πλατεία). Τα μικρά παιδιά, ηλικίας 6-9 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν στον αγώνα και οι γονείς τους. Με τον τερματισμό, θα κληρωθούν δώρα (ποδήλατα, κράνη κ.λ.π.) που θα διανεμηθούν στα παιδιά. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, που η παραπάνω εκδήλωση διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στον αγώνα το κράνος είναι υποχρεωτικό,

Για τη διασφάλιση της επιτυχίας της εν λόγω εκδήλωσης, παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία και προσδοκούμε και φέτος  την αρωγή και συνεργασία σας.

 

                                                                               Με τιμή

                                                                 Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                       Παύλος Παυλίδης