Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των Δ΄2 και ΣΤ΄2 την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν φέτος με τίτλο: “Ταξίδια στο Σύμπαν”.

Στις 13/02/2015 οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν με τίτλο “Βέροια- Βυζαντινή πόλη”. Εκεί ξεναγήθηκαν από την κ.Δημητρακοπούλου Ολυμπία, υπάλληλο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, για πρώτη φορά, της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας επισκέφτηκε το ΔΑΚ Βέροιας, όπου εκεί οι μαθητές/τριες πραγματοποίησαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Την ευθύνη και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων αυτών είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Τσιούκα Ανθούλα και ο κ.Γιαννουλάτος Νίκος. Στα διαλείμματα των δραστηριοτήτων κάποιοι εκπαιδευτικοί θυμήθηκαν τις αθλητικές τους ικανότητες, παίζοντας μπάσκετ…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Την Τρίτη 07/10/2014 τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν την Έκθεση του Τμήματος Τροχαίας της Βέροιας που φιλοξενούνταν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, συνοδεία των δασκάλων τους κ. Κατσαντώνη Ευάγγελου και Τζιώτα Κων/νου.

 

03/04/2014: “Ο Κεραμιδοτρέχαλος”

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, οι τάξεις Α΄1, Α΄2, Β΄2 παρακολούθησαν στο Χώρο Τεχνών Βέροιας τη θεατρική παράσταση “Ο Κεραμιδοτρέχαλος” της Άλκης Ζέη.

 

08/04/2014: : Επίσκεψη στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ

Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, οι τάξεις Δ΄1, Δ΄2, ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων”.

 

11/04/2014: Επίσκεψη στην Εβραϊκή γειτονιά της Βέροιας

Την Εβραϊκή γειτονιά της Βέροιας, την Μπαρμπούτα, επισκέφτηκαν τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν κάποια παλιά αρχοντικά κτίρια και τη Συναγωγή, όπου ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κουκουρίκου Αρίστη και τον κ. Γιώργο Λιόλιο, δικηγόρο-συγγραφέα και ερευνητή του εβραϊκού ζητήματος της Βέροιας, αντίστοιχα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός Σχεδίου Εργασίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Βέροιας, για το οποίο φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια και το σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης στις 16 Μαΐου 2014.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ από την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ