Monthly Archives: Ιούνιος 2012

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στα δύο Θερινά Τμήματα που λειτούργησαν στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο αντίστοιχα, για την ενίσχυση της ελληνομάθειας στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Εκπαίδευση αλλοδαπών & Παλιννοστούντων μαθητών» του ΑΠΘ.

Οι μικροί μαθητές πέρασαν δύο δημιουργικές και ευχάριστες καλοκαιρινές εβδομάδες γνωρίζοντας εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της μάθησης κυρίως, ενδυναμώντας την ταυτότητα και τη γλωσσική και πολιτισμική τους επίγνωση. Επίσης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Βέροιας, στο Βήμα του Απ. Παύλου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, όπου ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Κοντογουλίδου Εύα.

Την ευθύνη υλοποίησης του Προγράμματος, διάρκειας δύο εβδομάδων, είχε το Π.Τ.Δ.Ε. ? Ε.Μ.Δ.Δ.Ε.Γ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκοντες εκπαιδευτικοί ήταν οι Μακρίδης Κωνσταντίνος (4ο Δ.Σχ.) και Ζεληλίδου Μαριάννα (5ο Δ.Σχ.).

Αυτό το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, για να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες με άξονα τα βιβλία, να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο, να κάνουν πειράματα φυσικής & ρομποτικής, να ταξιδέψουν στον κόσμο των συναισθημάτων και της τέχνης, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που θα αγκαλιάσουν την καρδιά  και την ψυχή τους! Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για να περάσουμε 2 υπέροχους, ξεχωριστούς μήνες μαζί?

Δείτε το καθημερινό Πρόγραμμα των Δραστηριοτήτων στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ μας.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Από την Δ/νση  Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας- Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας ανακοινώνεται ότι θα λειτουργήσει και φέτος η Παιδική Κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής στην οποία θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών, από το Νομό μας.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

Από 3 Αυγούστου 2012 έως 12 Αυγούστου 2012 και

Από 14 Αυγούστου 2012 έως 23 Αυγούστου 2012

Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται:

α) παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και

β) εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας ( ΠΡΟΝΟΙΑ) του Δήμου Βέροιας που εδρεύει στο Μακροχώρι στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:30 π.μ με 14:00 μ.μ μέχρι και τις 16-7-2012 προκειμένου να σταλούν οι καρτέλες στην Κατασκήνωση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2331351911 και 2331351914.

Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Τσαπραντζής Σταύρος και Αγγελή Παρασκευή.

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα, εκτός της καρτέλας η οποία θα συμπληρωθεί από τον Παιδίατρο του Νοσοκομείου ή του ΙΚΑ, απαιτείται:

Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης του έτους 2011 ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 που θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης θεωρημένη από την εφορία.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Την καρτέλα θα την παραλάβετε από την Πρόνοια

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: προσωπικά είδη καθαριότητας, (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι, χτένα κλπ.), αντηλιακό, καπέλο για τον ήλιο, μαγιό, τα απαραίτητα ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, πυτζάμες, παπούτσια, σαγιονάρες, πετσέτες.

Η κατασκήνωση για την τρέχουσα περίοδο δεν αναλαμβάνει την μεταφορά των παιδιών. Η μεταφορά στην κατασκήνωση των παιδιών που θα επιλεγούν, θα γίνει με δικό τους μεταφορικό μέσο.

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει από το Δήμο Πολυγύρου.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους δύο Θερινά Τμήματα στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για καλοκαιρινά μαθήματα διάρκειας δύο εβδομάδων (40 διδακτικές ώρες), τα οποία απευθύνονται σε αλλοδαπούς/παλιννοστούντες μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

Στόχος των θερινών τμημάτων είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνομάθειας των αλλοδαπών μαθητών/τριών στη λογική της ενίσχυσης της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικότητας στην ελληνική εκπαίδευση.

Τα θερινά τμήματα προσφέρουν στα παιδιά:

  • Γνωριμία με εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της μάθησης.
  • Ευκαιρία για δημιουργική έκφραση
  • Ενδυνάμωση της ταυτότητας και της γλωσσικής και πολιτισμικής επίγνωσης των παιδιών
  • Ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις δομές του εκπαιδευτικού συστήματος και βασικές αρχές σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
  • Επικοινωνία και αλληλεπίδραση με άλλες ενταγμένες στο πρόγραμμα σχολικές μονάδες
  • Δυνατότητα ενεργής εμπλοκής στο σχεδιασμό της λειτουργίας των θερινών τμημάτων μέσω της κατάθεσης ιδεών και προτάσεων
  • Εκπαιδευτικό υλικό και γραφική ύλη
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Η Δράση αυτή εντάσσεται στην Πράξη ΕΣΠΑ «Εκπαίδευση αλλοδαπών & Παλιννοστούντων μαθητών» του ΑΠΘ και πραγματοποιείται από το Π.Τ.Δ.Ε. ? Ε.Μ.Δ.Δ.Ε.Γ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

Έχουμε αναρτήσει τα βίντεο και τις φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις Ιουνίου του σχολείου μας

Θα τα βρείτε από το Μενού > “Εκδηλώσεις “.