Monthly Archives: Απρίλιος 2012

Την Παρασκευή, 27-4-2012, οι μαθητές/τριες των ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και τον Ιερό Ναό των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττας, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που αναπτύσσουν φέτος για τις εκκλησίες της Βέροιας. Εκεί, ξεναγήθηκαν από τον κ. Χατζηκωστή, ημερήσιο φύλακα της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το ιστορικό κτίσης και των δύο εκκλησιών, για τις περίφημες νωπογραφίες (fresco) που κοσμούν τους τοίχους και άλλα σχετικά θέματα. Τους μαθητές συνόδευαν οι κκ. Καλουσίδου Ελένη, Αλεξοπούλου Παναγιώτα και η Δ/ντρια του σχολείου κ.Κουκουρίκου Αρίστη.

Την Πέμπτη, 26-4-2012, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από τους μαθητές των Γ΄2 , Δ΄1 & Δ΄2 τάξεων του σχολείου μας, μαζί με τους δασκάλους τους κκ. Σιδηροπούλου Σοφία, Ορφανίδη Γιάννη και Γκαλίτσο Χριστόδουλο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας. Εκεί, στο όμορφο περιβάλλον του Αγίου Νικολάου, με συνοδούς αλλά και δασκάλους τούς εκπαιδευτικούς του Κέντρου, πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αράπιτσα το ποτάμι μας” και μέσα από όμορφες και βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν το ιστορικό ποτάμι της Νάουσας, έμαθαν πολλά πράγματα για τη φύση και τα φυτά που το περιβάλλουν, εκφράστηκαν μέσα από συλλογικές ζωγραφιές.

Διαβάστε περισσότερα στο blog του σχολείου μας:  http://4dsverias.blogspot.com/ 

 

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Let?s do it Greece, την Κυριακή 29 Απριλίου, ημέρα η οποία έχει οριστεί ως ημερομηνία της κοινής πανελλήνιας δράσης που έχει ως στόχο να κάνει πράξη το μήνυμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η χώρα μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Εθελοντική Εκστρατεία ?Let?s do it?  η οποία ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Από τότε το ?Let?s do it?  έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Δήμος Βέροιας ορίζει ως περιοχή δράσης την κοίτη του Τριποτάμου από την πλευρά της πόλης και ως σημείο συνάντησης το χώρο στάθμευσης (παρκινγκ) της λαϊκής αγοράς στην οδό Θερμοπυλών, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 9.00 π.μ..

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης θα έχει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου η οποία θα προμηθεύσει τους εθελοντές με τον απαραίτητο για τον καθαρισμό τεχνικό εξοπλισμό (πλαστικά γάντια, σακούλες, σκούπες κτλ.), ενώ θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των αντικειμένων που θα συγκεντρωθούν.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα αυτό, στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της αγάπης για το περιβάλλον. Δηλώσεις συμμετοχής στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμούς στο Τμήμα Καθαριότητας  του Δήμου 2331350595.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας σας εύχεται

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνει 6η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής 2012-2013 με θέμα “Παγκόσμια Κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση των λαών”, η οποία απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 5-17 ετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 1_new