Ανακοινώσεις

Για το σχολικό έτος 2020-2021
15-29 Μαΐου 2020, ώρες 10.00-12.00 π.μ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ1.   Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.2.   Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (έντυπο που θα παραλάβετε από το σχολείο ή θα βρείτε στο Ίντερνετ και θα πρέπει να συμπληρωθεί από γιατρό).3.   Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός, ΔΕΗ, Τηλεφωνίας, Ύδρευσης, Συμβόλαιο κατοικίας).4.   Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου (θα το ζητήσετε από το Νηπιαγωγείο).
Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 01-01-2014 έως 31-12-2014.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ
Έντυπο “ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΕΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ”
Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:  1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί. 

2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,  

• πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,  

• πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε. με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π. 

• Η εγγραφή των μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Όρια 4ου Δ.Σχ. – 4ου Ν/γείου Βέροιας

Η Διευθύντρια του σχολείου

Κουκουρίκου Αρεστούλα

Στη Μηχανή του Χρόνου…

Στο πλαίσιο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε ένα ιστολόγιο (blog) προκειμένου να διατηρήσουμε την επαφή των μαθητών τριών μας με τη μαθησιακή διαδικασία, τη γνώση και τη μάθηση.

Το ονομάσαμε ΨΗΦΙΑΚΟ 4ο Δ.ΣΧ. ΒΕΡΟΙΑΣ και μπορείτε να το δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e-4dsverias.blogspot.com/

Το εκπαιδευτικό υλικό και και οι δραστηριότητες που θα αναρτάται θα αφορούν:
1) Εμπέδωση διδαγμένης ύλης, για την επανάληψη και εμβάθυνση ενοτήτων που έχουν διδαχθεί.

2) Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας, προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας να παρακολουθήσουν την ανάγνωση ενός ολόκληρου ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) με ελεύθερη πρόσβαση.

3) Δημιουργικές εργασίες-δραστηριότητες

4) Τέχνη

Η Διευθύντρια του σχολείου
Κουκουρίκου Αρεστούλα

Αγαπητοί μας μαθητές της Ε΄ και ΣΤ’  τάξης,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά ! Τώρα που όλοι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την επαφή μας έστω και διαδικτυακά…

Για την ώρα, προσθέσαμε στην καρτέλα “Εκπαιδευτικό Υλικό > ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ” σύνδεσμο με το blog της κυρίας Ελένης Βουλιουβάση. Έχει πολλές δραστηριότητες-παιχνίδια για να εξασκήσετε τα Γερμανικά σας.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε και πατώντας ΕΔΩ.

Να ξέρετε ότι σας αγαπάμε και σας σκεφτόμαστε συνέχεια…

Η Διευθύντρια του σχολείου

Κουκουρίκου Αρίστη

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (20/03/2020)

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σύμφωνα με πρόταση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ημαθίας κ,Μακαρατζή, ζητείται από τους γονείς η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου/φόρμας https://forms.gle/H5Zy2DheS5GZgg7o8 μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, το οποίο αφορά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή κάθε οικογένειας στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης. Η συμπλήρωση είναι προαιρετική και έχει διασφαλισθεί η ανωνυμία και το απόρρητο των δεδομένων.

Η Δ/ντρια

Κουκουρίκου Αρίστη