Monthly Archives: Οκτώβριος 2012

Μαθήματα Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20/10/2012, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.

Στην αρχή, ο Πυραγός κ. Χονδροματίδης Παναγιώτης, ενημέρωσε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, για το έργο της πυροσβεστικής, τη χρήση του 199, για το πώς μπορούν να αποφύγουν κάποιους κινδύνους και να προστατευθούν σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί φωτιά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά γνώρισαν τα μέσα πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται σε πυρκαγιά καθώς και τους τρόπους χρήσης αυτών και έγινε επίδειξη πυρόσβεσης στην αυλή του σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τέλος, ο κ. Χονδροματίδης, μέσα από το οπτικό υλικό που παρουσίασε, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για τα είδη των εύφλεκτων υλικών και των μέσων πυρόσβεσης που απαιτεί το καθένα, για τη σημασία της πρόληψης αλλά και πώς πρέπει να αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Βέροιας, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 έγινε η κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε διάφορα ηρώα, αδριάντες και προτομές της πόλης. Φέτος ήταν η σειρά του σχολείου μας να καταθέσει στεφάνι στην Προτομή Καπετάν Κόρακα στην ομώνυμη πλατεία. Τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες συνόδευαν η κ. Τσάκωνα Χριστίνα και η Δ/ντρια του σχολείου κ. Κουκουρίκου Αρίστη.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, μετά τη Δοξολογια και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Ωρολογίου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων μπροστά από τις αρχές και το λαό της πόλης.

 

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012,  το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικης Εταιρείας (ΕΜΕ) βράβευσε τους μαθητές της Ημαθίας που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2011-2012 στον 6ο Μαθητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” του περιοδικού “Μικρός Ευκλείδης”

Από το σχολείο μας διακρίθηκαν οι εξής μαθητές/τριες:

Μπεσίνα Σταυρούλα – ΣΤ΄

Τζιούρτζια Σταυρούλα – ΣΤ΄

Καλκεντινίδης Γιάννης – Ε΄

Κωνσταντινίδης Φίλιππος – Ε΄

Μούσκα Νικολέττα – Ε΄

Πιπερίδου Βασιλική

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στη ζωή τους!

τις 12 Οκτωβρίου 12 και ώρα 18:30,  Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικού υλικού με θέμα: «Τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης», στον 1ο όροφο της ΛΑΦ Βέροιας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους 1912 ? 1913, εως και18 Οκτ 12 ημέρα Πέμπτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, κατά της ώρες 09:00-13:00 και 18:00-20:00.

το πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση, το 1812, της συλλογής παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τον Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Βέροιας θα φιλοξενήσει στην πόλη της Βέροιας την έκθεση που οργάνωσε το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τίτλο: «Brothers Grimm».

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από τη ζωή των αδελφών Grimm, γκραβούρες από τις εκδόσεις τους, φωτογραφίες γραμματοσήμων, νομισμάτων και ενθυμημάτων καθώς και πρωτότυπες μακέτες και διοράματα από τα παραμύθια τους. Ο σχεδιασμός και η τεκμηρίωση είναι του Γιώργου Ευγενικού. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η κατασκευή των μακετών της Γεωργίας Λαζάρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2012, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Βέροιας, Κομνηνών 42 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί επίσης σύντομη ομιλία από τον δάσκαλο Παναγιώτη Παπαϊωάννου για τη ζωή και το έργο των αδελφών Grimm καθώς και αφήγηση παραμυθιών της συλλογής τους από τον Γιώργο Ευγενικό.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα ? Παρασκευή (πρωί: 08.00-12.00 / απόγευμα: 18.00-21.00)

Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού στο τηλ. 6973556257 (κος Κώστας Τοπαλίδης)

Για ομαδικές επισκέψεις τμημάτων σχολείων παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας τηλ. 2331024494 (κ. Ασπασία Τασιοπούλου).

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» 2331028282.