Για το σχολικό έτος 2020-2021
15-29 Μαΐου 2020, ώρες 10.00-12.00 π.μ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ1.   Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.2.   Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (έντυπο που θα παραλάβετε από το σχολείο ή θα βρείτε στο Ίντερνετ και θα πρέπει να συμπληρωθεί από γιατρό).3.   Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός, ΔΕΗ, Τηλεφωνίας, Ύδρευσης, Συμβόλαιο κατοικίας).4.   Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου (θα το ζητήσετε από το Νηπιαγωγείο).
Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 01-01-2014 έως 31-12-2014.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ
Έντυπο “ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΕΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ”
Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:  1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί. 

2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,  

• πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,  

• πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε. με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π. 

• Η εγγραφή των μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Όρια 4ου Δ.Σχ. – 4ου Ν/γείου Βέροιας

Η Διευθύντρια του σχολείου

Κουκουρίκου Αρεστούλα

Στο πλαίσιο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε ένα ιστολόγιο (blog) προκειμένου να διατηρήσουμε την επαφή των μαθητών τριών μας με τη μαθησιακή διαδικασία, τη γνώση και τη μάθηση.

Το ονομάσαμε ΨΗΦΙΑΚΟ 4ο Δ.ΣΧ. ΒΕΡΟΙΑΣ και μπορείτε να το δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e-4dsverias.blogspot.com/

Το εκπαιδευτικό υλικό και και οι δραστηριότητες που θα αναρτάται θα αφορούν:
1) Εμπέδωση διδαγμένης ύλης, για την επανάληψη και εμβάθυνση ενοτήτων που έχουν διδαχθεί.

2) Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας, προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας να παρακολουθήσουν την ανάγνωση ενός ολόκληρου ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) με ελεύθερη πρόσβαση.

3) Δημιουργικές εργασίες-δραστηριότητες

4) Τέχνη

Η Διευθύντρια του σχολείου
Κουκουρίκου Αρεστούλα

Αγαπητοί μας μαθητές της Ε΄ και ΣΤ’  τάξης,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά ! Τώρα που όλοι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την επαφή μας έστω και διαδικτυακά…

Για την ώρα, προσθέσαμε στην καρτέλα “Εκπαιδευτικό Υλικό > ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ” σύνδεσμο με το blog της κυρίας Ελένης Βουλιουβάση. Έχει πολλές δραστηριότητες-παιχνίδια για να εξασκήσετε τα Γερμανικά σας.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε και πατώντας ΕΔΩ.

Να ξέρετε ότι σας αγαπάμε και σας σκεφτόμαστε συνέχεια…

Η Διευθύντρια του σχολείου

Κουκουρίκου Αρίστη

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (20/03/2020)

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σύμφωνα με πρόταση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ημαθίας κ,Μακαρατζή, ζητείται από τους γονείς η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου/φόρμας https://forms.gle/H5Zy2DheS5GZgg7o8 μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, το οποίο αφορά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή κάθε οικογένειας στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης. Η συμπλήρωση είναι προαιρετική και έχει διασφαλισθεί η ανωνυμία και το απόρρητο των δεδομένων.

Η Δ/ντρια

Κουκουρίκου Αρίστη

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται, προκειμένου να ενημερώσουμε το σύστημα MySchool  του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

https://docs.google.com/forms/d/1mMCkE91VPVfGM4hafj5krlDNm8R0gDw7krZjf0PfB8s/edit

Εύχομαι να είστε όλοι καλά! Καλή δύναμη!

                                                             Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                             Κουκουρίκου Αρεστούλα

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ 4ου Δ.ΣΧ. ΒΕΡΟΙΑΣ

Παρακαλούνται οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 4ου Δ.Σχ. Βέροιας να κοινοποιήσουν άμεσα στην Διεύθυνση του σχολείου, συμπληρώνοντας την φόρμα πατώντας ΕΔΩ ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (4dimver@sch.gr) τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας και τάξη φοίτησης
2. Ονοματεπώνυμο πατέρα
3. Κινητό τηλέφωνο πατέρα
4. E-mail πατέρα
5. Ονοματεπώνυμο μητέρας
6. Κινητό τηλέφωνο μητέρας
7. E-mail μητέρας
Τα παραπάνω στοιχεία ζητούνται μετά από επείγουσα ειδοποίηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση δρομολόγηση προγράμματος τηλεκπαίδευσης των μαθητών.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ όπως κοινοποιήσετε την ανακοίνωση αυτή σε όσους γονείς έχετε στους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα ή και τηλεφωνικά σε όσους γνωρίζετε.
Τηλέφωνο-fax σχολείου: 23310 25788, Δευτέρα – Παρασκευή εργάσιμες ώρες.
e-mail σχολείου: 4dimver@sch.gr
Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                             Κουκουρίκου Αρεστούλα

ΟΡΙΑ 4 Δ.Σ_4 ΝΗΠ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΑΠ1» (MIS 446745) ΚΑΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΑΠ 6,8,9» (MIS 5000043) TOY Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Η Ένταξη και η Ανάπτυξη του Σχολείου για Όλους (Inclusive education) θεωρείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ως μία από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές προτεραιότητες και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ποιότητας και της ισότητας στην εκπαίδευση και την καλύτερη προώθηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για μαθητές με αναπηρία και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής.
Η παρούσα Πράξη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και κρίσιμο ζήτημα για το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που είναι η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η υποστήριξη για επιτυχή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία, ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω της αναδιάρθρωσης του ρόλου των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και της μετατροπής τους σε Κέντρα Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), της σύστασης Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) και της λειτουργίας των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και τη συνεχή υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών καθώς και την παραπομπή τους στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) για γνωμάτευση όταν, παρά την υποστήριξη στο σχολείο τους, συνεχίζουν να έχουν δυσκολίες μάθησης ή συμπεριφοράς ή ένταξης στο σχολικό περιβάλλον.
Ειδικότερα στοχεύει:

Στην ενδυνάμωση του γενικού σχολείου ώστε να λειτουργεί για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, να διευκολύνει την πρόσβαση και συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να προλαμβάνει τη σχολική αποτυχία και τη σχολική διαρροή. Στην αλλαγή σχέσης του γενικού σχολείου και του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) με το ειδικό σχολείο μετατρέποντας το ειδικό σχολείο σε κέντρο έγκαιρης υποστήριξης των γενικών σχολείων, των μαθητών τους και των οικογενειών των μαθητών της περιοχής του. Στη διασφάλιση της επαρκούς στελέχωσης των Ειδικών Διεπιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) και των Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) με στόχο την αποτελεσματικότερη διεπιστημονική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΑΠ1» (MIS 520704), «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΑΠ6» (MIS 5000044), «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΑΠ3» (MIS 453706) ΤΟΥ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΔ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-20120

 

Οι Πράξεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αναδιάρθρωση του ρόλου των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με τη χρήση υπάρχοντος προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις.
Έχοντας υπόψη τα νέα πρότυπα που επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, η Πράξη εστιάζεται σε κρίσιμους παράγοντες ? προϋποθέσεις ποιότητας και αποτελεσματικότητας στην εκπαίδευση και έχε ως βασικό στόχο να αναδιαρθρώσει την παρεχόμενη Ειδική Εκπαίδευση στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Τμήματα Ένταξης.
Επιπλέον, στοχεύει στην εφαρμογή νέων διδακτικών προσεγγίσεων για την εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού.
Στο πλαίσιο της Πράξης απασχολούνται Εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε να εφαρμόσουν καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο άλλων δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του. Επίσης, απασχολείται Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

 

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 (MIS 520707, 485613, 485614) ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Οι Πράξεις «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, (MIS 520707, 485613, 485614) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΠΑΝΑΔ του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, αφορούν στην στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για έξι σχολικά έτη (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 (MIS 520707, 485613, 485614) «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, αντίστοιχα.

Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ως «Μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες» θεωρούνται όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης».
Στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συγκαταλέγονται ιδίως όσοι παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, αισθητηριακές αναπηρίες όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικές αναπηρίες, χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα, διαταραχές ομιλίας ? λόγου, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.

Στόχος της Πράξης είναι η υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης στα σχολεία γενικής αγωγής προκειμένου να υποστηρίζονται οι μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική τάξη παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Για το σκοπό αυτό προσλαμβάνεται το αναγκαίο προσωπικό.
Επίσης, στόχος των πράξεων είναι η υποστήριξη των μαθητών με το αναγκαίο προσωπικό (ΕΕΠ/Σχολικοί Νοσηλευτές και ΕΒΠ) ώστε να καταστούν λειτουργικοί κατά το χρόνο παραμονής τους στις σχολικές μονάδες σε Περιφέρειες όπου δεν καλύπτουν τα ΠΕΠ.
Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης τους στη σχολική κοινότητα με αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσβασιμότητας των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου) τα τμήματα γαλλικής και γερμανικής γλώσσας της ΣΤ Τάξης προσέγγισαν το θέμα της πολυγλωσσίας  μέσα από τη δημιουργία ενός “ηλεκτρονικού πίνακα ανακοινώσεων” (Padlet). Πατήστε στο σύνδεσμο και κάντε κλικ πάνω στα στοιχεία του πίνακα.

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 30 χρόνια του Μουσείου.

Δείτε τα έργα των μαθητών μας:    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PowerPoint)

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PDF)

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό αυτό. Τα 30 έργα  που επιλέχθηκαν θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  που ξεκινούν τον Οκτώβριο. Με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργάνωσε έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι». Δείτε παρακάτω το βίντεο της έκθεσης.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

5οοο ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

Οι 30 νικητές του διαγωνισμού

Το clickatlife.gr παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Σας κοινοποιούμε τις αριθ. 2/46354/0026/20-7-2012 (Φ.Ε.Κ. 2204 Β΄/26-7-2012) και 2/37645/0020/8-7-2002 (Φ.Ε.Κ. 902 Β΄/17-7-2002) Υπουργικές Αποφάσεις περί του καθορισμού της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3016/2002 (Φ.Ε.Κ. 110 Α΄/17-5- 2002) όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 28 παρ. 1 του Ν. 3879/2010 (Φ.Ε.Κ. 163 Α΄/21-9-2010).

 Επισημαίνουμε  τα  εξής:

α) Η προαναφερόμενη εισοδηματική ενίσχυση, σύμφωνα με το   άρθρο 28 παρ. 1 του Ν. 3879/2010, καταβάλλεται πλέον στους δικαιούχους  με τη λήξη του εκάστοτε σχολικού έτους .

β) Η προβλεπόμενη μεταξύ των δικαιολογητικών Βεβαίωση του Διευθυντή του Σχολείου για την εγγραφή του μαθητή και την κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων  αφορά  στο  σχολικό  έτος  που  έληξε,   είναι  μοναδική και  δεν  επανεκδίδεται σε καμιά  περίπτωση  .

γ)  Η  εισοδηματική  ενίσχυση  καταβάλλεται   μόνο   εφόσον   το   ετήσιο   οικογενειακό   εισόδημα   του  δικαιούχου δεν  υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ( 3. 000 )  ευρώ  .  Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 4 του Ν. 3016/2002 και την αριθ. 2/37645/0020/8-7-2002 Υπουργική Απόφαση, νοείται  το  συνολικό  ετήσιο  φορολογούμενο  πραγματικό  ή  τεκμαρτό,    καθώς    και    το    απαλλασσόμενο    ή    φορολογούμενο    με    ειδικό    τρόπο,    εισόδημα    του  φορολογούμενου,  της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του,  από κάθε  πηγή.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες ? Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων, με την έναρξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

*  Άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γονέων ? κηδεμόνων των μαθητών για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης και χορήγηση σε αυτούς των σχετικών εντύπων (επισυνάπτονται).

* Παραλαβή των αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων γονέων ? κηδεμόνων.

Αυστηρό έλεγχο για το δικαίωμα λήψης της εισοδηματικής ενίσχυσης και για την πληρότητα των στοιχείων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών.

* Έκδοση των σχετικών Βεβαιώσεων περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης των τέκνων κατά το σχολικό έτος 2014-2015, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης. (επισυνάπτεται).

 

Επισημαίνουμε ότι η εισοδηματική ενίσχυση δεν ισχύει για  μαθητές οι οποίοι εγγράφονται για πρώτη φορά στην Α? τάξη (Ν.3879/2010).

 

 • Συγκέντρωση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των δικαιούχων και διαβίβασή τους στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Εάν υπάρξουν αιτήσεις οι οποίες  θα κατατεθούν στο σχολείο μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, θα συγκεντρώνονται από τους Διευθυντές και θα διαβιβάζονται μέχρι τις 15 εκάστου μηνός.

 

 • Αιτήσεις που δε θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και δε θα συνοδεύονται από όλα τα δικαιολογητικά, δε θα παραλαμβάνονται, ούτε θα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 

 • Επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να διατηρήσετε στο αρχείο του σχολείου τα συνημμένα αρχεία για όλο το σχολικό έτος και θα κάνετε χρήση των συγκεκριμένων εντύπων και όχι εντύπων παρελθόντων ετών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ο Δ/ΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015
Τέλεση αγιασμού νέας σχολικής χρονιάς από τον πατέρα Κωνσταντίνο Νικολαΐδη.
Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Σοφιανίδης και η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ. Ελένη Γκόγκα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των Δ΄2 και ΣΤ΄2 την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν φέτος με τίτλο: “Ταξίδια στο Σύμπαν”.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την μερική έκλειψη Ηλίου από τη Σελήνη, φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Στις 13/02/2015 οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν με τίτλο “Βέροια- Βυζαντινή πόλη”. Εκεί ξεναγήθηκαν από την κ.Δημητρακοπούλου Ολυμπία, υπάλληλο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Μην φοβάσαι! Πίστεψε στον εαυτό σου και σπάσε τη σιωπή! Μίλησε σε κάποιον!

Ο σχολικός εκφοβισμός χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη, απρόκλητη παρενόχληση, κάποιου παιδιού το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο σχολικός εκφοβισμός μας αφορά όλους! Δεν είσαι μόνος σου!

Όσο περισσότερο μιλάμε για το bulling τόσο το εξαλείφουμε.

Αυτό είναι και το μήνυμα της νέας εκστρατείας. Το βίντεο μικραίνει κάθε φορά που το μοιράζεσαι. http://shareittoendit.com/

 

Σχετικό υλικό διατίθεται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://4dim-veroias.ima.sch.gr/?page_id=1196 (ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ)

Επίσης και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας http://kmaked.pde.sch.gr/site/, καθώς και στο σύνδεσμο www.e-abc.eu/gr/hrisimoi-sundesmoi

Ενδεικτική βιβλιογραφία, σχετική με το θέμα, διατίθεται στην ιστοσελίδα  www.greekibby.gr. που επιμελήθηκε το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)

Η Πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αναδιάρθρωση του ρόλου των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με τη χρήση υπάρχοντος προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πρότυπα που επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, η Πράξη εστιάζεται σε κρίσιμους παράγοντες ? προϋποθέσεις ποιότητας και αποτελεσματικότητας στην εκπαίδευση και έχε ως βασικό στόχο να αναδιαρθρώσει την παρεχόμενη Ειδική Εκπαίδευση στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Τμήματα Ένταξης.

Επιπλέον, στοχεύει στην εφαρμογή νέων διδακτικών προσεγγίσεων για την εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού.

Στο πλαίσιο της Πράξης απασχολούνται Εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε να εφαρμόσουν καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο άλλων δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του. Επίσης, απασχολείται Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

Οι κύριες Δράσεις της  Πράξης είναι οι ακόλουθες:

 1. Δράση 1: Εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας. Η Δράση 1 περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αποτελεσματική οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση της Πράξης, καθώς επίσης και την πρόσληψη και μισθοδοσία των Εκπαιδευτικών μέσω των Ενιαίων Πινάκων Αναπληρωτών για την εφαρμογή των καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας. Επίσης, περιλαμβάνει την πρόσληψη και μισθοδοσία του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του αναγκαίου Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες δημοσιότητας για την ορθή προβολή της Πράξης και διάχυσης των αποτελεσμάτων της..
 2. Δράση 2: Επιμόρφωση πολλαπλασιαστών (σύμβουλοι ειδικής και γενικής αγωγής διαφόρων ειδικοτήτων) και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Η συγκεκριμένη Δράση περιλαμβάνει την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων σχολικών συμβούλων ειδικής αγωγής και γενικής αγωγής, οι οποίοι λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές για τη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Οι σχολικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν τη διαδικασία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας με τη χρήση των Τ.Π.Ε. για την εξατομικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τη διάχυση της γνώσης.
 3. Δράση 3: Ανάπτυξη Οδηγού Διαφοροποίησης Προγραμμάτων Σπουδών και Συγκέντρωση και Συμπλήρωση Επιμορφωτικού Υλικού και Ειδικών Εργαλείων. Η Δράση 3 περιλαμβάνει την ανάπτυξη Οδηγού Διαφοροποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών Ειδικής Αγωγής που έχουν αναπτυχθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τη συγκέντρωση και συμπλήρωση εκπαιδευτικού υλικού, λογισμικών και ειδικών εργαλείων για άμεση αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς για την εξατομικευμένη υποστήριξη της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
 4. Δράση 4: Φυσικό αντικείμενο της δράσης είναι η αποτίμηση της υλοποίησης της Πράξης.

 

 Οι Πράξεις «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, αφορούν στην στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για πέντε σχολικά έτη (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, αντίστοιχα.

Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ως «Μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες» θεωρούνται όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης».

Στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συγκαταλέγονται ιδίως όσοι παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, αισθητηριακές αναπηρίες όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικές αναπηρίες, χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα, διαταραχές ομιλίας ? λόγου, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.

Στόχος της Πράξης είναι η υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης στα σχολεία γενικής αγωγής μέσα από κατάλληλα επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο υποστηρίζει τους μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική τάξη παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται, επιμορφώνεται, και υποστηρίζεται επιστημονικά και συμβουλευτικά, από κατάλληλες δομές.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και με  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης τους κοινωνικά στη σχολική τάξη του γενικού σχολείου και κατ? επέκταση στη σχολική κοινότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώσει την προσβασιμότητα των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 άρχισαν οι εργασίες του “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” στο σχολείο μας, αρχής γενομένης από τη μόνωση της σκεπής.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιών αλουμινένιων κουφωμάτων με σύγχρονα που παρέχουν θερμομόνωση, ηχομόνωση, στεγανότητα και ασφάλεια.10608344_10203885818326002_501578378131328722_o 11000451_10203885823846140_4281364138005016181_o

Το έργο θα συνεχιστεί με τη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων του σχολείου.

Από τον Οκτώβριο 2014 ξεκίνησε η συνεργασία του σχολείου μας με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν.Ημαθίας. Μία ιδέα που προέκυψε μέσα από συζητήσεις και κοινές ανησυχίες που είχα με τον κ. Φώτη Πανανόπουλο, χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, ο οποίος κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 υπηρέτησε στο σχολείο μας. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 10.00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας και είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Ο κ. Πανανόπουλος εφαρμόζει για πρώτη φορά μία δική του ιδέα-project σε μικρά παιδιά με τους μαθητές μας που εγγράφονται στο χορευτικό τμήμα, η οποία φέρει τον τίτλο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα παιδιά χορεύουν σύγχρονα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που τα ίδια προτείνουν, με βηματισμούς παραδοσιακών χορών.

Αν και λίγο το διάστημα, τα παιδιά παρουσίασαν την προσπάθειά τους την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής του Αγίου Βασιλείου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας.

Το αποτέλεσμα? ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Στο βίντεο, τα παιδιά μας χορέυουν στο διάστημα από 3.37΄ έως 11.06΄.

Με μία ευχάριστη είδηση για το σχολείο μας ξεκίνησε το 2015…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, θα ξεκινήσει το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του κτιρίου και του συστήματος θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2015. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε παρακάτω.σχολειο

“Υπογράφηκε στις 05/01/2015 η σύμβαση του έργου ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ¨, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας ¨ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ¨ με εκπρόσωπο τον κ. Κώστα Ιωαννίδη και τον Δήμο Βέροιας με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Άρη Λαζαρίδη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (με μικρή συμμετοχή από τον Δήμο Βέροιας) και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος.

Η μελέτη ύψους 285.500? (με ΦΠΑ) εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας ενώ το ποσό της έκπτωσης που δόθηκε επί του προϋπολογισμού είναι 55%. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο ύψος των 128.475,00? (με ΦΠΑ) και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 10/09/2015.

Συγκεκριμένα, στις εργασίες προβλέπονται :

η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης με την πλήρη ανακατασκευή του λεβητοστασίου (εγκατάσταση νέου χυτοσιδηρού λέβητα/καυστήρα υψηλής απόδοσης, κυκλοφορητών inverter, αυτοματισμοί αντιστάθμισης, σύστημα αυτονομίας χώρων απογευματινής φοίτησης κλπ.) και αντικατάσταση των τερματικών μονάδων θέρμανσης (παλαιά σώματα με φέτες) με νέα σώματα panel με θερμοστατικές κεφαλές
η εξωτερική θερμομόνωση όλων των όψεων του κτιρίου με πλάκες πολυστερίνης πάχους 8 εκατοστών
η θερμομόνωση της οροφής του κτιρίου με πλάκες πολυστερίνης πάχους 10 εκατοστών
η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, πλαστικά με υαλοπίνακες ενεργειακούς (διπλούς, με πλήρωση ευγενούς αερίου και μεμβράνη low-e).”

ΠΗΓΗ: http://www.kathemera.gr/2015/01/173360/energiaki-anavathmisi-tou-4ou-dimotikou-schol-verias/

έχει ανεβεί το βίντεο από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των Α΄1 και Β΄2 τάξεων ….

θα το βρείτε από το Μενού – Εκδηλώσεις

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα, 23/12/2014, τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας….

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων μερίμνησε να “επισκεφτεί” ο Άγιος Βασίλης το σχολείο μας και να μοιράσεις δώρα σε όλα τα παιδιά…. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό πάρα πολύ!

christmas-cards

Ραντεβού στις 8 Ιανουαρίου 2015!

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, σε καθημερινή βάση κατά την ώρα των διαλειμμάτων χορεύουμε και τραγουδάμε….

Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF, έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της προβάλλει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα προσδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, ώστε να προετοιμάζονται πλήρως για να ζήσουν σε μία κοινωνία που θα σέβεται και θα προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα.

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, τα δύο τμήματα της Ε΄  τάξης  ενημέρωσαν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας για το τι είναι η UNICEF και ποια τα δικαιώματα των παιδιών. Στη συνέχεια οι μαθητές/τιρες της Γ΄1 τάξης μέσα από μικρά ποιήματα, μας μίλησαν για την ΕΙΡΗΝΗ.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κουκουρίκου Αρίστη και Παπαδόπουλος Κλήμης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποιεί το 1ο Χριστουγεννιάτικο bazaar….

από Τετάρτη 17/12 έως Δευτέρα 22/12

Ώρες διαλειμμάτων

στο χώρο υποδοχής του σχολείου

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Στο πλαίσιο του εορτασμού, για πρώτη φορά, της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας επισκέφτηκε το ΔΑΚ Βέροιας, όπου εκεί οι μαθητές/τριες πραγματοποίησαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Την ευθύνη και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων αυτών είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Τσιούκα Ανθούλα και ο κ.Γιαννουλάτος Νίκος. Στα διαλείμματα των δραστηριοτήτων κάποιοι εκπαιδευτικοί θυμήθηκαν τις αθλητικές τους ικανότητες, παίζοντας μπάσκετ…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Την Τρίτη 07/10/2014 τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν την Έκθεση του Τμήματος Τροχαίας της Βέροιας που φιλοξενούνταν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, συνοδεία των δασκάλων τους κ. Κατσαντώνη Ευάγγελου και Τζιώτα Κων/νου.

 

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

9.00-9.30 Προσέλευση μαθητών και γονέων

9.30   Αγιασμός

Χαιρετισμός Διευθύντριας – Ενημέρωση για θέματα λειτουργίας

9.45    Είσοδος μαθητών και γονέων  στις τάξεις – Γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς

10.00  Αποχώρηση μαθητών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, έγινε τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου Gymfit 50 με έξοδα που καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το ταμείο του σχολείου μας και ελαιοχρωματισμός που καλύφθηκε από το ταμείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στις φωτογραφίες βλέπετε πώς ήταν πριν και πώς είναι τώρα, μετά τις εργασίες…

Αναμένουμε να ξεκινήσουν οι εργασίες του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ μέσα στο καλοκαίρι, όπου εκτός άλλων προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου!

Από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου λάβαμε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή για τη συμμετοχή του σχολείου μας στις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Βέροιας. (πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την 1η Μαΐου 1943, 460 Εβραίοι της Βέροιας, ανάμεσά τους και 150 παιδιά, μεταφέρθηκαν από τους Ναζί στη Θεσσαλονίκη και στις 8 Μαΐου, με την 15η σιδηροδρομική αποστολή, στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Όλοι τους εξοντώθηκαν.

Στη μνήμη τους, από 16-18 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια οι «Ημέρες Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Βέροιας (1943-2014)», που διοργανώθηκαν από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με τη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και την υποστήριξη του European Jewish Fund και του ιστολογίου oltre il muro. Ιδιαίτερα ενεργής και συγκινητική ήταν η παρουσία των μαθητών της Στ? Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας. Οι μαθητές με τις πρωτοβουλίες τους και την  προθυμία τους άφησαν στο χώρο της Συναγωγής, στην παραδοσιακή εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα, το ανάγλυφο αποτύπωμά τους αποκήρυξης της ρητορικής του μίσους και του ρατσισμού.

 

Το πρωί της Παρασκευής 16.5.14, εικοσιπέντε παιδιά διάβασαν τα μηνύματα που αφιέρωσαν στα εβραιόπουλα της Βέροιας που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν εξ αιτίας του ναζιστικού διωγμού και του Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια, τα γράμματα παιδιών «σκαρφάλωσαν στα δοκάρια της μνήμης» σε μια συμβολική τελετή κατά την οποία τα παιδιά κρέμασαν τα γράμματά τους στα ξύλινα δοκάρια που στηρίζουν τη «μεχιτσά», τον γυναικωνίτη της Συναγωγής.

Στα παιδιά και τους δασκάλους τους μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Σολομών Παρέντε, ο οποίος τους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή τους. «Σαν σήμερα, ακριβώς 71 χρόνια πριν, πάνω από 150 παιδιά της Βέροιας, δεν ήταν πια στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρέντε.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του σχολείου κα Αρίστη Κουκουρίκου αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε στα παιδιά της Στ? τάξης του Δημοτικού πάνω στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στη Βέροια και στο διωγμό και τις εκτοπίσεις των Εβραίων. Κάθε παιδί διάλεξε ένα όνομα από τον κατάλογο των εβραιόπαιδων της Βέροιας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και του έγραψε ένα γράμμα. «Θα ήθελα να σου πω ότι σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με τα χρόνια που πέρασες εσύ. Τα παιδιά τώρα μπορούν να παίζουν ελεύθερα χωρίς το φόβο μήπως τους δουν και τους συλλάβουν. ? Πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στη θέση σου?», με αυτά τα λόγια, σκέψεις παιδικές αλλά ώριμες, σκέψεις με συναίσθημα αλλά και με γνώση της ιστορίας, οι μαθητές της Στ? τάξης του 4ου Δημοτικού Βέροιας έδειξαν το σύνδεσμό τους με τα παιδιά του Ολοκαυτώματος, τη σοβαρότητα και την τρυφερότητα με την οποία προσέγγισαν το θέμα και έδωσαν το δικό τους μήνυμα, το μήνυμα των νέων,  για το μέλλον ότι «τα πράγματα είναι πιο αγαπημένα και υπάρχει πολλή ελευθερία και δημοκρατία». Στα παιδιά μίλησε, επίσης, για τα σκληρά χρόνια της Κατοχής και για τις αναμνήσεις του, ο παλιός Βεροιώτης κ. Ιωσήφ Στρούμτσα, που ήταν 13 χρονών την εποχή της Γερμανικής Κατοχής.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του παλιού Βεροιώτη Εμμανουέλ Ρουβέν, ο οποίος ήρθε από το Ισραήλ. Εκπρόσωποι εβραϊκών κοινοτήτων και φορέων του ελληνικού εβραϊσμού έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, ο αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ και πρόεδρος της Κ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Σολομών Παρέντε, ο γεν. γραμματέας του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων καθηγητής κ. Μωϋσής Ελισάφ, η εντεταλμένη Σύμβουλος του ΟΠΑΙΕ κα Χάνα Πίντο, τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Βέροιας κ. Εζδράς Μπακλόλας και Ιωσήφ Στρούμτσα, και από το Βόλο ο θρησκευτικός λειτουργός κ. Μ. Μωϋσής.

 

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο 2ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές  Ε? και ΣΤ? δημοτικού. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές, οι οποίοι είχαν προηγούμενα διακριθεί στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014.

Ο Ημαθιώτικος μαθηματικός διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε τρία εξεταστικά κέντρα σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που στήριξαν τον διαγωνισμό, τους επιτηρητές, την Επιτροπή Επιλογής Θεμάτων και τους Διευθυντές του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας κα Αρίστη Κουκουρίκου, του 8ου Δημ. Σχολείου Νάουσας κ. Αλέξανδρο Κοζούκα και του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας κ. Στάθη Γεωργιάδη για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.

Στον φετινό διαγωνισμό με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Πιερίας της ΕΜΕ πήραν μέρος και 54 μαθητές από την Πιερία.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και ιδιαίτερα τους 97 μαθητές της Ημαθίας και τους 24 μαθητές της Πιερίας, οι οποίοι  επέτυχαν την αρτιότερη επίλυση των θεμάτων του Διαγωνισμού.

Καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το όμορφο αυτό μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν.  Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και  Ευκλείδης Α? για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία πραγματοποιούμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 3 ως 9 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι:

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ Β ΦΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

                                                                         Ο Πρόεδρος                                                               Η Γενική Γραμματέας

                                                              Στυλιανός  Μιόγλου                                                     Αναστασία  Καρακώστα

   Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βραβεύει:

α) του 454 μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά “Παιχνίδι και Μαθηματικά”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού “Ο Μικρός Ευκλείδης” που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014, και

β) τους 97 από τους παραπάνω μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν σε δεύτερη διαγωνιστική φάση στον 2ο Ημαθιώτικο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά “Παιχνίδι και Μαθηματικά”, που διεξήχθη στις 10 Μαΐου 2014 υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 19:00 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ενώ σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Οι διακριθέντες μαθητές/τριες του σχολείου μας είναι:

Α΄ φάση

Καλογήρου Αναστασία – Ε΄1

Απαζίδης Δημήτρης – Ε΄1

Ανθυμιάδης Βαλέριος – Ε΄1

Αυτζίδου Αναστασία – Ε΄2

Πασίδης Απόστολος – Ε΄2

Γκαλίτσιου Δήμητρα – Ε΄2

Πιπερίδης Παναγιώτης – ΣΤ΄2

Τσιτούρα Ανθία – ΣΤ΄1

Καλαϊτζίδης Δημήτρης – ΣΤ΄1

Παρσοπούλου Μαρία – ΣΤ΄1

Ζαρογιάννης Χριστόδουλος – ΣΤ΄2

Καραπέτσα Λαζαρίδου Ραφαηλία – ΣΤ΄2

Καφές Μπάκος Παύλος

 

Β΄ Φάση

Καλογήρου Αναστασία – Ε΄1

Πιπερίδης Παναγιώτης – Ε΄2

Τσιτούρα Ανθία – ΣΤ΄1

Ζαρογιαννης Χριστόδουλος – ΣΤ΄2

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 2014

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 2014

 

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο Ημαθιώτικος Μαθηματικός Διαγωνισμός για τους μαθητές  Ε? και ΣΤ? Δημοτικού της Ημαθίας. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές (193 μαθητές της Ε΄ τάξης και 165 της ΣΤ΄), οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρία εξεταστικά κέντρα  (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια). Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι επιτυχόντες μαθητές του  Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού της Ε.Μ.Ε. «Ο Μικρός Ευκλείδης».

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ σε συνεργασία με δασκάλους και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.  Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την διοργάνωση, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς που επιτήρησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τους συμμετέχοντες στην επιτροπή επιλογής των θεμάτων καθώς επίσης και τους Διευθυντές των τριών Εξεταστικών Κέντρων, κα Αρίστη Κουκουρίκου, Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας,  κ. Αλέξανδρο Κοζούκα, Διευθυντή του 8ου Δημ. Σχολείου Νάουσας και τον κ. Ευστάθιο Γεωργιάδη, Διευθυντή  του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, όπως επίσης στους δάσκαλους και στους γονείς τους που φροντίζουν να καλλιεργήσουν την αγάπη για τα Μαθηματικά. Ευχόμαστε-αναμένουμε να συναντηθούμε στις επόμενες δράσεις της Ε.Μ.Ε. και καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Το κέρδος από το μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν θα φανεί μακροπρόθεσμα και η επιμονή μαζί με τη μελέτη θα κατανικήσουν τις δυσκολίες τους. Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και  Ευκλείδης Α? για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία οργανώνουμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 3 ως 9 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.


                     Ο Πρόεδρος

Στυλιανός  Μιόγλου

                Η Γενική ΓραμματέαςΑναστασία  Καρακώστα

«Την 1η Μαϊου 1943, 460 Εβραίοι της Βέροιας μεταφέρθηκαν από τους Ναζί στη Θεσσαλονίκη και στις 8 Μαϊου με την 15η αποστολή στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Όλοι τους εξοντώθηκαν».

Για την αξιοδότηση της συλλογικής αυτής μνήμης, σε ένα ζοφερό περιβάλλον μισαλλοδοξίας και ακραίας έκφρασης ρατσιστικής βίας, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και την υποστήριξη του European Jewish Fund, διοργανώνουν τις «Ημέρες Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της

 

(1943-2014)», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια στις 16-18 Μαϊου, καλώντας τους κατοίκους της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής να τις παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 , ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

03/04/2014: “Ο Κεραμιδοτρέχαλος”

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, οι τάξεις Α΄1, Α΄2, Β΄2 παρακολούθησαν στο Χώρο Τεχνών Βέροιας τη θεατρική παράσταση “Ο Κεραμιδοτρέχαλος” της Άλκης Ζέη.

 

08/04/2014: : Επίσκεψη στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ

Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, οι τάξεις Δ΄1, Δ΄2, ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων”.

 

11/04/2014: Επίσκεψη στην Εβραϊκή γειτονιά της Βέροιας

Την Εβραϊκή γειτονιά της Βέροιας, την Μπαρμπούτα, επισκέφτηκαν τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν κάποια παλιά αρχοντικά κτίρια και τη Συναγωγή, όπου ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κουκουρίκου Αρίστη και τον κ. Γιώργο Λιόλιο, δικηγόρο-συγγραφέα και ερευνητή του εβραϊκού ζητήματος της Βέροιας, αντίστοιχα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός Σχεδίου Εργασίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Βέροιας, για το οποίο φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια και το σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης στις 16 Μαΐου 2014.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ από την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μπαρμπούτα, την πάλαι ποτέ εβραϊκή γειτονιά της Βέροιας. Επισκέφθηκαν κάποια από τα διατηρητέα αρχοντικά και τη Συναγωγή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός Σχεδίου Εργασίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Βέροιας, για το οποίο φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια και το σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης στις 16 Μαΐου 2014.

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Power Point)

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

06/03/2014: Επίσκεψη στο Μουσείο Βλάχων των Β΄1 και Β΄2 τάξεων

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Βλάχων Βέροιας, όπου και ξεναγήθηκαν στο χώρους, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της Ευέλικτης Ζώνης.

 07/03/2014: Διαγωνισμός ΕΜΕ

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 διεξήχθη η πρώτη φάση του διαγωνισμού Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας.

 

11/03/2014

Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Διευθυντής του Δ.Σχ. Λουτρού κ.Κουρουζίδης Χάρης και μίλησε στους μαθητές/τριες των  Α΄2, Β΄1, Ε΄1 και Ε΄2 για τη ζωή των πουλιών στην περιοχή μας, στα πλαίσια του Σχεδίου Εργασίας που αναπτύσσουν φέτος τα τμήματα αυτά. (περισσότερα στο blog του σχολείου μας)

 

14/03/2014: επίσκεψη στο ΕΑΚ

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, επιτέλους ο καιρός ήταν καλός και έτσι μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΑΚ Μακροχωρίου, με τη συμμετοχή όλου του σχολείου.

 

19/03/2014: Επίσκεψη στο εργοστάσιο VENUS των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, οι μαθητές/τριές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης μαζί με τους δασκάλους τους κ. Γανοπούλου Κ. και κ. Τζιώτα Κ. πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας VENUS, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.

 

20/03/2014: Δημιουργίες της Γ΄ τάξης

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2014, τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης έστησαν τη δική τους Έκθεση στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας. Για μέρες, οι μαθητές και μαθήτριες του Γ΄1 και Γ΄2 έφτιαχναν τις δικές τους δημιουργίες στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, Ενότητα: Άνθρωποι και Μηχανές και αποφάσισαν να τις εκθέσουν ώστε να τις δουν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου.

 

 28/03/2014: Τελετή υποδοχής Σέρβων αθλητών

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν στην τελετή υποδοχής Σέρβων μαραθωνοδρόμων στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Έντεκα (11) Σέρβοι μαραθωνοδρόμοι και έξι (6) συνοδοί ξεκίνησαν από το Βελιγράδι στις 24 του Μάρτη 2014 το μεγάλο δρόμο της ειρήνης και της ελληνοσερβικής φιλίας με αφετηρία το Βελιγράδι και τερματισμό τη Βέροια. Την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, 28 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Βέροιας έγινε η υποδοχή των μαραθωνοδρόμων και των συνοδών τους σε μια σεμνή, συμβολική τελετή.

Τους δρομείς υποδέχτηκαν, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ μέρους της Δημάρχου, ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος Μαυροκεφαλίδης Νίκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Παυλίδης Παύλος, η αντιπρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Γαϊτάνου Χριστίνα και από μέρους της Σερβίας, ο πρόξενος της Σερβίας κ. Σίνισα Πάβιτς.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο κ. Μαυροκεφαλίδης και οι άλλοι  εκπρόσωποι του Δήμου και η διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Κουκουρίκου Αρεστούλα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τραγούδια ειρηνικού περιεχομένου σε στίχους Ελύτη και Ρίτσου υπό τη διεύθυνση της μουσικού του Σχολείου κ. Δόξας Γουργουλιάτου. Παρευρίσκοντο στην εκδήλωση εκπ/κοί, δρομείς της Βέροιας και γονείς των μαθητών. Η εκδήλωση έκλεισε με τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών και την ανταλλαγή ενθυμημάτων.

29/03/2014: Σάββατο πάμε σχολείο…

…γιατί ΝΑΙ! Κάποιες φορές πάμε και Σάββατο σχολείο…. Όχι, όμως για να κάνουμε μάθημα αλλά για να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ομορφότερο περιβάλλον. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, παρ’ όλα αυτά μπορέσαμε και κάναμε κάποια πράγματα εντός και εκτός του κτιρίου! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί…. όλοι εν δράσει….

0900 – 1400 , πλατεία Ρακτιβάν(πλατεία Ωρολογίου), ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

2030 – 2130 , διοικητικά όρια Δήμου Βέροιας, σβήνουμε τα φώτα

Tο τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου κάθε χρόνο διοργανώνεται παγκοσμίως η εκστρατεία Ώρα της Γης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον μέσα από μικρές καθημερινές αλλαγές που μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

Η Ώρα της Γης είναι μια πολύ «ορατή» συμβολική δράση στην οποία εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να συμμετέχουν, απλά σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει τα φώτα, για ακόμα μια χρονιά, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF και σε αυτή τη δράση θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Βέροιας.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Βέροιας, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν το πρωί της ίδιας μέρας κατά τις ώρες 0900 – 1400 δράση συλλογής μη χρησιμοποιημένων ή χαλασμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο της πλατείας Ρακτιβάν (πλατεία Ωρολογίου). Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας σχετικά με τη ορθή διαχείριση ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Καλούνται λοιπόν φορείς, σύλλογοι και πολίτες να συμμετέχουν το πρωί στην απόσυρση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών όπως και το βράδυ στο κλείσιμο των φώτων. Κατά τις ώρες που θα πραγματοποιείται η συλλογή των συσκευών μπορούν να προσέρχονται στην πλατεία Ωρολογίου και ενδιαφερόμενοι για την καταγραφή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς απόσυρση με σκοπό το προγραμματισμό από το δήμο για παραλαβή αυτών από των χώρο των ενδιαφερομένων. Δεν εγκαταλείπουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν επιτρέπεται ούτε η απόρριψη τους σε κάδους απορριμμάτων.

Είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ    & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ώρα 9.30: Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τρέχοντα ζητήματα του σχολείου στο Κλειστό Γυμναστήριο

Ώρα 10.00: Ενημέρωση και επίδοση ελέγχων προόδου Β΄ τριμήνου από τους δασκάλους της τάξης

Η Διευθύντρια του σχολείου

Κουκουρίκου Αρεστούλα

Ένας αλλιώτικος κάδος τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολείου  μας από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Βέροιας, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014…. ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ….

Τι ακριβώς είναι η κομποστοποίηση; Παρ’ ότι αυτή η λέξη έχει περάσει στο ελληνικό λεξιλόγιο, είναι άγνωστη στην ουσία της. Με απλά λόγια, πρόκειται για μετατροπή -είτε στην αυλή μας είτε ακόμα και στο μπαλκόνι μας- των οργανικών υπολειμμάτων της κουζίνας (π.χ. φλούδες φρούτων, λαχανικών) και του κήπου (π.χ. κλαδιά, ξερά φύλλα, γρασίδι) σε χρήσιμο οργανικό λίπασμα.  Η κομποστοποίηση εμπλουτίζει το έδαφος με θρεπτικά συστατικά, εφόσον έχουμε κήπο, τα θρεπτικά συστατικά απελευθερώνονται αργά, βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και στη βελτίωση της δομής του, ενώ τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

 

Έχουν αναρτηθεί οι φωτογραφίες και το βίντεο από την αποκριάτικη γιορτή στην αυλή του σχολείου μας.

πατήστε ΕΔΩ για να δείτε

Μια αλλιώτικη σκυταλοδρομία έπαιξαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, με αφορμή την “Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού”:  Σκυταλοδρομία με λουκούμια….

Την όλη δράση συντόνισαν η κ. Τσιούκα Ανθούλα, εκπ/κός Φυσικής Αγωγής και η κ. Κουκουρίκου Αρίστη, Διευθύντρια του σχολείου. Κριτές του αγώνα ήταν ο κ. Κατσαντώνης Βαγγέλης, δάσκαλος της ΣΤ΄1 τάξης και ο κ. Παπαδόπουλος Κλήμης, δάσκαλος της ΣΤ΄2 τάξης, ενώ στην κάμερα ήταν η κ. Γρηγοριάδου Ειρήνη, εκπ/κός Εικαστικών.

Νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄2 τάξης και όσα λουκούμια περίσσεψαν μοιράστηκαν στους υπόλοιπους μαθητές.

Στους πανευρωπαϊκούς αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο (1 & 2/3/2014) στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν 1670 αθλητές από 25 χώρες, ο μαθητής της Ε΄ τάξης του σχολείου μας Πασίδης Απόστολος του Αθανασίου, αθλητής του ΝΑΣΗ, πέτυχε τις εξής διακρίσεις:

 • 200 μ. ελεύθερο: 7ος στην ηλικία του και 23ος στην γενική κατάταξη
 • 100 ελεύθερο:  17ος στην ηλικία του και 44ος στην γενική κατάταξη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει τον παραπάνω μαθητή για τις διακρίσεις του αυτές και την άψογη διεθνή εκπροσώπηση.

Νέα έργα εξοικονόμησης ενέργειας από τον Δήμο Βέροιας

 


Τη δημοπράτηση δυο νέων υποέργων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» (ΕΣΠΑ), που εντάσσονται στην Πράξη «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» εξασφάλισε ο Δήμος Βέροιας, μετά την εκπόνηση των οριστικών μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που είχε ως αποτέλεσμα την σύμφωνη γνώμη από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης. Οι δύο εργολαβίες θα προκηρυχτούν αμέσως μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την δέσμευση πίστωσης και την έγκριση των τευχών δημοπράτησης.
1η Εργολαβία

«Το προκηρυσσόμενο έργο με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση λέβητα στο 4ο Δημοτικό Βέροιας.», θα βαρύνει τις πιστώσεις της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» (Σ.Α.Ε. 061/8, κωδ. ΠΔΕ: 2012ΣΕ06180088), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «04-Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη».
Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 285.500 ευρώ
Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργουΤο έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου δημοτικού σχολείου Βέροιας. Το σχολείο βρίσκεται στο Ο.Τ.259 Δήμου Βέροιας (εντός σχεδίου Βέροιας). Είναι ένα διώροφο κτίσμα, συνολικού εμβαδού 1.492 m² με υπόγειο λεβητοστάσιο. Το έργο δημοπρατήθηκε το 1977 ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1981.
Ανήκει στην κατηγορία των σχολικών κτιρίων της δεκαετίας του ?80 και κατασκευάστηκε πριν εφαρμοστεί ο κανονισμός θερμομόνωσης.
Στην υφιστάμενη κατάσταση μέρος των κουφωμάτων έχουν αντικατασταθεί με σύγχρονα ενώ υπάρχει απουσία μονώσεων και ο λέβητας πετρελαίου καλείται να καλύψει τα φορτία της οικοδομής με υψηλή κατανάλωση καυσίμου.
Για την επίτευξη υψηλής ενεργειακής απόδοσης το έργο περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:
Γενικές αποξηλώσεις (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κλιματιστικές μονάδες, φωτιστικά σώματα, κιγκλιδώματα, υδρορροές κλπ) από τις όψεις του κτιρίου.
Αντικατάσταση μέρους των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα κουφώματα με ενεργειακούς υαλοπίνακες.
Εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης σε όλη την εκτεθειμένη επιφάνεια του κτιρίου (θερμοπρόσοψη και μόνωση οροφής κάτω από υφιστάμενη στέγη).
Αποξήλωση του υφιστάμενου λεβητοστασίου και εγκατάσταση νέου λέβητα, καμινάδας και αυτοματισμών, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμισή του.
Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης με αντικατάσταση όλων των παλαιών θερμαντικών σωμάτων ΑΚΑΝ με νέα panel.
Δημιουργία νέων κλάδων θέρμανσης με πλήρη αυτονομία, για την εξυπηρέτηση χώρων που λειτουργούν το απόγευμα (ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο).

2Η Εργολαβία
«Το προκηρυσσόμενο έργο με τίτλο: «Βελτίωση μικροκλίματος στην περιοχή συμβολής των οδών Ξενοφώντος & Εθνικής Αμύνης», θα βαρύνει τις πιστώσεις της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» (Σ.Α.Ε. 061/8, κωδ. ΠΔΕ : 2012ΣΕ06180088), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «04-Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη».
Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 175.000 ευρώ
Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργουΤο έργο αφορά:
-Τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με εντατικοποίηση της φύτευσης και αντικατάσταση των απλών υλικών επίστρωσης με δάπεδα που περιέχουν ψυχρά υλικά. Φυτεύονται 17 νέα δέντρα (ψευδοπιπεριές) και πληθώρα θάμνων (αγγελικές), με παράλληλη διατήρηση όλων των υπαρχόντων φυτεύσεων. Αντικαθιστώνται τα σκληρά υλικά επίστρωσης (απλές τσιμεντόπλακες, τσιμέντο στην αυλή) ως εξής: α) Στη νησίδα και στην αυλή του σχολείου γίνεται επίστρωση με κυβόλιθους με ψυχρά υλικά, συνολικής επιφάνειας 919 μ2. β) Στα πεζοδρόμια γύρω από το Ο.Τ. 259, γίνεται επίστρωση με πλάκες τσιμέντου με ψυχρά υλικά, συνολικής επιφάνειας 503 μ2.
-Την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κινητικότητας για όλους τους πεζούς, τόσο ως προς το πλάτος των πεζοδρομίων (καθαρό πλάτος όδευσης 1,5 μ., με τοποθέτηση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού στην παρόδια ζώνη) όσο και ως προς τις απαραίτητες ράμπες και οδηγό τυφλών.
-Τη συνολική βελτίωση της λειτουργικής χρήσης του χώρου, με δημιουργία ενός ελκυστικού υπαίθριου περιβάλλοντος στην μικροκλίμακα της γειτονιάς, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους ποικιλότροπα ως χώρος αναψυχής και παιχνιδιού. Για το σκοπό αυτό, γίνονται ειδικές κατασκευές στη νησίδα πρασίνου, και, συγκεκριμένα, τρεις μεταλλικές πέργκολες ? ?στάσεις σκιάς?, ένα κτιστό καθιστικό εξωτερικής διαμέτρου 3,9 μ., στο νοητό «κέντρο» της νησίδας, και έξι χαμηλά κυκλικά πατήματα, μέσα στο φυτεμένο τμήμα του πάρκου.
Το έργο περιλαμβάνει και τον ηλεκτροφωτισμό με φωτιστικά LEDs εξοικονόμησης ενέργειας σε σιδηροϊστούς ύψους 3 μ., τόσο στη νησίδα πρασίνου όσο και στα πεζοδρόμια περιμετρικά του σχολείου (22 φωτιστικά στο σύνολο).

ΠΗΓΗ: http://veriotis-veria.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1220.html

19/02/2014

* Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κτηνίατρος κ. Φάκα Χρύσα και μίλησε στους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄και Ε΄ τάξεων για τα κατοικίδια ζώα, στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αναπτύσσουν φέτος οι τάξεις αυτές. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog του σχολείου μας.

Την ίδια μέρα επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο διατροφολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές/τριες των Δ΄και ΣΤ΄ τάξεων για τις διατροφικές συνήθειες. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν φέτος τα οι τάξεις αυτές.

 

 

21/01/2014

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, οι μαθητές/τριες των Ε1 και Ε2 τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου μετά την ξενάγηση στη μονή συμμετείχαν βιωματικά στο εργαστήρι αγιογραφίας του Συλλόγου Βυζαντινών Τεχνών “Γεώργιος Καλλιέργης”. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog του σχολείου μας.

Βίντεο από την επίσκεψη του σχολείου μας στο Δάσος των Χριστουγέννων της Βέροιας, στις 19/12/2013

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το άρθρο

Ενημέρωση για την Ανακύκλωση από το Δήμο Βέροιας, στους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας.

Διαβάστε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Την Πέμπτη 19/12/2013 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφθηκαν το “Δάσος των Χριστουγέννων” της Βέροιας.

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας, πατώντας ΕΔΩ

Στις 16-12-2013 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, επισκέφθηκαν το ʽʼΒλαχογιάννειοʼʼ μουσείο, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων. Η ξενάγηση όπως πάντα έγινε από τον συλλέκτη και υπεύθυνο του μουσείου κ.Κανέλλο Ντόντο, ξεκινώντας από το ισόγειο του κτηρίου όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ήρθαν σε άμεση επαφή με αντικείμενα και υλικά του Μακεδονικού Αγώνα, αλλά και την ιστορία του Α΄ΠΠ, και της Μικράς Ασίας.

Στην συνέχεια η ξενάγηση συνεχίστηκε στον 1ο όροφο όπου οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με την νεότερη Ελληνική ιστορία, όπου μέσα από τα εκθέματα όπως στολές, αντικείμενα και έγγραφα εντυπωσίασαν τους μαθητές, όπου και τους γεννήθηκαν πολλές απορίες και ερωτήματα, που λύθηκαν από τους δασκάλους τους. Άπαντες μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, και ανανεώθηκε η επίσκεψη τους για μετά τις εορτές προκειμένου οι μαθητές να κάνουν σχετική εργασία, με θέμα την νεότερη Ελληνική ιστορία.

ΠΗΓΗ: http://www.pliroforiodotis.gr

Ενημέρωση για τα εμβόλια αλεπούδων

Γενικό Φυλλάδιο για τη Λύσσα

Γενική Αφίσα για τη Λύσσα

Φυλλάδιο για τα Παιδιά για τη Λύσσα

Αφίσα Κυνηγοί για τη Λύσσα

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών

2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών

3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών

4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών

5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων. Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης της Σχολής Γονέων του Νομού Ημαθίας Θωμαή Ε. Δημητριάδου, Τηλ. 6949410881, e-mail: sg.imathia@gmail.com

Έχουν αναρτηθεί οι φωτογραφίες και το βίντεο από τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

Θα τις βρείτε από το Μενού – Εκδηλώσεις – Πολυτεχνείο 2013.

Επίσης, τις δραστηριότητες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης θα τις βρείτε στο blog του σχολείου μας

http://4dsverias.blogspot.com/

Έχουν αναρτηθεί τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις Λήξης της σχολικής χρονιάς 2012-2013

Μενού – Εκδηλώσεις – Εκδηλώσεις Λήξης 2013

Μενού – Εκδηλώσεις – Αποφοίτηση 2013

Μενού – PROJECT – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Η ζωή στο Βέρμιο

 

Καλή περιήγηση!

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου μας, οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν στι 1 Νοεμβρίου 2013 εκπαιδευτική επίσκεψη στην εβραϊκή γειτονιά της Μπαρμπούτας και στη Συναγωγή και στον Ιερό του Αγίου Αντωνίου Βέροιας. Τους μικρούς μαθητές συνόδευαν οι δάσκαλοι των τάξεων κ Σιδηροπούλου Σοφία και Γκαλίτσος Χριστόδουλος και η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης κ. Τασλάκη Μαρία.

Στις 25/10/2013 η Διευθύντρια του σχολείου μας κ.Κουκουρίκου Αρίστη επισκέφθηκε το σχολείο “SVETOZAR MILETIC”  του Δήμου Ζέμουν του Βελιγραδίου. Η επίσκεψη αφορούσε την πρώτη επαφή και γνωριμία με το Διευθυντή και τις εγκαταστάσεις του σχολείου, στα πλαίσια διερεύνησης αδελφοποίησης των δύο σχολείων.

 1. Η Διευθύντριά μας με τον εκεί Διευθυντή
 2. το σχολείο "Svetozar Miletic" στο Ζέμουν του Βελιγραδίου
 3. Η είσοδος του σχολείου
 4. Πίνακας του μαθήματος Χημείας
 5. Ατομικά ντουλάπια μαθητών στους διαδρόμους
 6. Μάθημα Ιστορίας σε ειδική αίθουσα
 7. Μάθημα Γεωγραφίας σε ειδική αίθουσα
 8. Πίνακες με διάσημους Ολυμπιονίκες
 9. Αίθουσα Διδασκαλίας
 10. Μαθητές Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους
 11. Το Κλειστό Γυμναστήριο
 12. Αίθουσα Τεχνών
 13. Αίθουσα Τεχνών
 14. Αίθουσα ΤΠΕ
 15. Τραπεζαρία Ολοήμερου

στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

 

Φθινόπωρο, εποχή για νέα ξεκινήματα, το σχολείο μόλις έχει αρχίσει και το μυαλό μας συνειρμικά μεταφέρεται στη γοητεία της Αλφαβήτας και των συμβολισμών της. Αυτά τα πανάρχαια σύμβολα, τα τόσο σημαντικά για τη ζωή μας, μάς εμπνέουν για μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Με τη Mουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, 6.00 – 7.30 το απόγευμα:

Η αλφαβήτα με το βελόνι.

Δημιουργούμε σουβέρ διακοσμημένα με τα γράμματα της Αλφαβήτας φτιαγμένα με την τέχνη του απλικέ. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν μια μικρή επιλογή λεπτών βαμβακερών υφασμάτων και ένα ψαλίδι για ύφασμα. Για ενήλικες. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 5.00 ? 6.00  το απόγευμα

 «Μαυρούλα, πρώτη μέρα στο σχολείο».

Ανάγνωση του βιβλίου του R. Scotton. Μια ιστορία για «δύσκολα ξεκινήματα». Για παιδιά 4-6 ετών και τους συνοδούς τους. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 6.30 – 7.30  το απόγευμα.

Παίζουμε επιτραπέζια? αλλιώς!

Παίζοντας ένα από τα επιτραπέζια παιχνίδια της Βιβλιοθήκης βρίσκουμε νέες ιδέες να διασκεδάσουμε και να μάθουμε με αυτό.

 Για παιδιά 8 -12 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, 5.30 – 6.30 το απόγευμα

Μαθαίνω και παίζω με τα γράμματα.

Φτιάχνουμε γράμματα με πλαστελίνες, τα ζωγραφίζουμε, πλάθουμε χαρακτήρες από αυτά και παίζουμε παιχνίδια με αφορμή τα γράμματα του ονόματός μας.

Για παιδιά 5-7 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 11.30 ? 1.00 το πρωί

Παραμύθια με νόημα & έκφραση.

Προσεγγίζουμε το αλφαβητάρι και τη γλώσσα της νοηματικής, γράφουμε με τα χέρια και μιλάμε με το σώμα. Φανταζόμαστε με εικόνες και παίζουμε με νοήματα.

Με τον Γεώργιο Ανδρούδη (Δάσκαλο της  Νοηματικής Γλώσσας) και την Σπυριδούλα Κουρτέση (Ασκούμενη Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας). Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας «Έκφραση».

Για παιδιά 9 -12 ετών. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή. Ελεύθερη παρακολούθηση από Ενήλικες.

 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, 5.30 – 7.00 το απόγευμα

Κολλάζ εμπνευσμένο από τα βιβλία και τα γράμματα.

Ανακυκλώνοντας παλιά βιβλία, τίτλους εφημερίδων, χειρόγραφα κ.ά. κόβουμε, κολλάμε, λερώνουμε, σταμπώνουμε και δημιουργούμε ενδιαφέρουσες συνθέσεις συνδυάζοντας ύφασμα και χαρτί και φτιάχνοντας μια βάση για ένα ξεχωριστό πορτοφόλι.

Για οικογένειες (παιδιά από 9 ετών και έναν τουλάχιστον συνοδό) και Ενήλικες. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 5.00 ? 6.00 το απόγευμα

«Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες».

Ανάγνωση του βιβλίου του Ε. Τριβιζά. Παιχνίδια με τα γράμματα και τις λέξεις.

Για παιδιά 5-7 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 6.30 ? 8.00  το απόγευμα

Διαβάζουμε και συζητάμε στ? αγγλικά?

H Revel Παπαϊωάννου διαλέγει και διαβάζει εικονογραφημένα βιβλία για όλες τις ηλικίες από την Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης και τα συζητάει στην αγγλική γλώσσα με τους συμμετέχοντες.

Για έφηβους και ενήλικες που επιθυμούν να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τα αγγλικά τους. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Χωρίς Προεγγραφή.

 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, 5.00 ? 6.00 το απόγευμα

«Tο ανακατωμένο αλφάβητο» .

Ανάγνωση του βιβλίου του Γ. Μπότσου και παιχνίδια με τις εικόνες του βιβλίου.

Για παιδιά Α? & Β? Δημοτικού. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, 6.30 – 7.30 το απόγευμα

Η ιστορία της γραφής.

Μελετώντας βιβλία από τη συλλογή της παιδικής γωνιάς ανακαλύπτουμε την συναρπαστική ιστορία της γραφής και τη γοητεία των διαφορετικών αλφαβηταριών  στον κόσμο και δοκιμάζουμε να γράψουμε σε διάφορες γλώσσες και με διαφορετικά υλικά.

Για παιδιά 9-12 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με Προεγγραφή.

 

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

 

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του

Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός της

Σχολικής Κοινότητας του 4ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Βέροιας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014.

Μετά τον αγιασμό, οι μαθητές και μαθήτριες θα περάσουν στις τάξεις τους, όπου θα τους διανεμηθούν τα βιβλία και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Από την Πέμπτη οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται κανονικά στο σχολείο τους με έναρξη μαθημάτων (κουδούνι) στις 8.10 και ώρα αποχώρησης που θα τους ανακοινωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες θα ανακοινωθούν κατά την ημέρα του αγιασμού.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΑΡΕΣΤΟΥΛΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Ημαθιώτικου Μαθηματικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε η Ε.Μ.Ε. – Παράρτημα Ημαθίας για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας, στις 18 Μαΐου 2013.

Στο Διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος 310 μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Α΄ φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά”  του περιοδικού της Ε.Μ.Ε. “Ο Μικρός Ευκλείδης”. Στη Β΄ φάση διακρίθηκαν συνολικά 115 μαθητές και μαθήτριες, 55 της Ε΄ τάξης και 60 της ΣΤ΄ τάξης.

Δείτε όλα τα ονόματα: Επιτυχόντες β΄ φάσης 23.5.2013 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Από το σχολείο μας, οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες στη Β΄ φάση είναι (με αλφαβητική σειρά):

Ε΄ τάξη

Ζαρογιάννης Χριστόδουλος

Καφές Μπάκος Παύλος

Παρσοπούλου Μαρία

Τσιτούρα Ανθή

 

ΣΤ΄ τάξη

Δασκάλου Χρύσα

Κωνσταντινίδης Φίλιππος

Μούσκα Νικολέττα

Πελεκίδης Γιώργος

Πιπερίδου Βασιλική

 

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα.

Το Λούβρο έγινε μουσείο μετά τη Γαλλική επανάσταση. Μέχρι τότε ήταν ανάκτορο των βασιλιάδων της Γαλλίας και πιο πριν απλώς φρούριο. Αρχικά, το 1190, οικοδομήθηκε εκεί ένα μεγάλο οχυρό από τον βασιλιά Φίλιππο Β’ Αύγουστο.

Η επανάσταση υπήρξε σταθμός για το Λούβρο, αφού χάρη σ? αυτήν αποφασίστηκε το κτιριακό συγκρότημα να μετατραπεί οριστικά σε μουσείο και να ονομαστεί “Κεντρικό Μουσείο των Τεχνών”, “Μουσείο της Δημοκρατίας” και μετά “Γαλλικό Μουσείο”. Άρχισε να λειτουργεί ως μουσείο τον Αύγουστο του 1793.

Ανάμεσα στα πολλά εκθέματα αξίζει να θαυμάσει κανείς αρχαιοελληνικά γλυπτά όπως «η Νίκη της Σαμοθράκης» και «η Αφροδίτη της Μήλου». Επίσης, εκεί βρίσκεται και ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Τζοκόντα».

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!  Le Louvre

*  Το άρθρο αυτό μας το έστειλε η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Υποδηματοπούλου Παναγιώτα με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου).

 

Την Τρίτη  14-5-2013, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας που αποτελείται από τους μαθητές των Β΄1, Δ΄2 & ΣΤ΄2 τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου και πήρε μέρος στο πρόγραμμα «Στα μονοπάτια του Ολύμπου».

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας πατώντας ΕΔΩ

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, η Β΄ φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά” της ΕΜΕ Ημαθίας.

Στο διαγωνισμό πήραν οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων όλων των σχολείων της Ημαθίας που διακρίθηκαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού.  Λόγω του μεγάλου αριθμού των διακριθέντων μαθητών, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Το σχολείο μας αποτέλεσε εξεταστικό κέντρο για τα σχολεία του Δήμου Βέροιας. Από νωρίς το πρωί, τα “μικρά μαθηματικά μυαλά”, με τη συνοδεία των γονέων τους, συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου μας περιμένοντας την ώρα έναρξης του διαγωνισμού. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες παρακάτω.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα ΘΕΜΑΤΑ της β΄ φάσης του διαγωνισμού.

Θέματα Ε Τάξης Β΄ φάσης (18-5-2013)

ΕΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ_ΘΕΜΑΤΑ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ_B΄ ΦΑΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη «Βικελαία Γιορτή Ποδηλάτου».

Ειδικότερα προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή Ποδηλατικού Γύρου, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, στις 19 Μαίου 2013 στο κέντρο της πόλης, με διαδρομή δύο φάσεων:1η  Φάση-Εκκίνηση 10.30 από Πλατεία Καλλιθέας-πλατεία δικαστηρίων(Ρολογιού)-Μητροπόλεως-Ελιάς, 2η φάση-Εκκίνηση 11.00 από πλατεία Ελιάς (πλατάνων) Ανοίξεως (Αφετηρία Βλαχογιάννειο Μουσείο) ? Βενιζέλου ? Εληάς (Τερματισμός μπροστά στην πλατεία). Τα μικρά παιδιά, ηλικίας 6-9 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν στον αγώνα και οι γονείς τους. Με τον τερματισμό, θα κληρωθούν δώρα (ποδήλατα, κράνη κ.λ.π.) που θα διανεμηθούν στα παιδιά. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, που η παραπάνω εκδήλωση διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στον αγώνα το κράνος είναι υποχρεωτικό,

Για τη διασφάλιση της επιτυχίας της εν λόγω εκδήλωσης, παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία και προσδοκούμε και φέτος  την αρωγή και συνεργασία σας.

 

                                                                               Με τιμή

                                                                 Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                       Παύλος Παυλίδης

Επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου 2013 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, προκειμένου να δει από κοντά την Έκθεση Παραδοσιακών Κειμηλίων και Κατασκευών που οργανώνουν οι μαθητές/τριες των Β΄2, Γ΄1, Γ΄2 και Δ΄1 τάξεων.

Ο κ Μαυροκεφαλίδης ξεναγήθηκε στην έκθεση από τη δασκάλα της Β΄2 τάξης κ Παπαθανασίου Ζωή και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Κουκουρίκου Αρίστη και ενημερώθηκε για τον τρόπο συλλογής και κατασκευής διαφόρων εκθεμάτων. Τέλος, συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια αυτή η οποία κράτα ζωντανή τη μνήμη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 24/05/2013 και θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες του σχολείου κατά τις ώρες 8.00 π.μ. ? 4.00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23310 25788

Πιατοποίηση Α΄ Επιπέδου στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ

Γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02ΠΕ03ΠΕ04ΠΕ05/06/07,ΠΕ19/20ΠΕ60ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

΄΄ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΄΄

Όταν η θέληση για προσφορά των «μεγάλων» συναντά τη δίψα για έκφραση των «μικρών», τότε αυτό που γεννιέται δεν μπορεί να είναι άλλο από μία καταπληκτική μαθητική θεατρική ομάδα και μία μοναδική, μαγευτική θεατρική παράσταση πλημμυρισμένη από μηνύματα, από χαρά, από γέλιο, από ζωντάνια.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πρώτη παράσταση: 9:15 – 10:30

Δεύτερη παράσταση: 10:45 – 12:00

Παραγωγή – Οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Κ.Ε.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, διοργανώνουν την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παιδικής παραγωγής «Ένα σπίτι παραμύθια», της Λίνας Νικολακοπούλου και του Σταμάτη Κραουνάκη, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Η μουσικοθεατρική παιδική παραγωγή θα παρουσιαστεί στις πόλεις της Ημαθίας, ως εξής:

– Στην Αλεξάνδρεια, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στις 11 το πρωί,

– Στη Βέροια, στο Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, στις 11 το πρωί,

– Στη Νάουσα, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στις 11 το πρωί.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5?, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.

Παρακαλούνται όσα σχολεία επιθυμούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στην κα Κατερίνα Γρηγοριάδου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κ.Ε.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας) στα τηλέφωνα 2331078140, 2331078141, 2331078142.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τη Β΄ φάση του Διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά” , που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στην Ημαθία το Σάββατο 18 Μαΐου 2013.

Β΄φάση διαγωνισμού Παιχνίδι και Μαθηματικά (ανακοίνωση)

Δείτε τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης

Αποτελέσματα διαγωνισμού ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (2013.05.10)

Οι μαθητές/τριες των Β΄2, Γ΄1, Γ΄2 και Δ΄1 τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων με θέμα «Παραδοσιακές ενδυμασίες του τόπου μας και της Ελλάδας. Στοιχεία της λαϊκής παράδοσής μας» οργανώνουν Έκθεση Κειμηλίων και Κατασκευών στο χώρο του σχολείου τους.

Στην έκθεση μπορείτε να δείτε παλιά χρηστικά αντικείμενα οικιακής χρήσης, κεντήματα, πλεκτά, υφαντά, διάφορες κατασκευές των παιδιών, καθώς και έναν αργαλειό αρχαϊκού τύπου (κάθετος αργαλειός με βάρη) που κατασκεύασαν τα παιδιά με την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Ανθούλα Τσιούκα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης βίντεο με τις δραστηριότητες των παιδιών κατά τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος αυτού.

Στη συλλογή του υλικού βοήθησαν τόσο οι γονείς των μαθητών/τριών όσο και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι κ.κ. Παπαθανασίου Ζωή, Γανοπούλου Κική, Παπαδόπουλος Κλήμης, Μουρατίδου Μαριάννα, Τσιούκα Ανθούλα και Γουργουλιάτου Ευδοξία.

Η έκθεση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από την Τρίτη 14/05/2013 έως και την Παρασκευή 24/05/2013 και θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 8.00 π.μ. ? 4.00 π.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23310 25788

Η ΕΥΑ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου

“Τ Ο  Π Α Γ Κ Α Κ Ι  Π Ο Υ  Η Θ Ε Λ Ε  Ν Α  Γ Ι Ν Ε Ι  Β Α Ρ Κ Α”

τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, στις 6:30 μ.μ., στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8).

Υπάρχουν πολλών ειδών παγκάκια: κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, ξύλινα, σιδερένια, πλαστικά…
Κάτω στην παραλία όμως, είναι ένα παγκάκι αλλιώτικο. Ένα παγκάκι που δεν του αρέσει να είναι παγκάκι
και που… θέλει να γίνει βάρκα! Περίεργο πράγμα, σκεφτήκαμε. Γιατί ένα παγκάκι να θέλει να γίνει βάρκα;
Ψάξαμε λοιπόν αυτό το παγκάκι, το βρήκαμε και το φέραμε στη Βιβλιοθήκη για να μας διηγηθεί
την ιστορία του με λόγια και με τραγούδια!

Συμμετέχουν: Νίκη Μπραβάκη (βιολί), Νεφέλη Μπραβάκη (πλήκτρα),
Κώστας Μπραβάκης (κιθάρα), Εύα Ιεροπούλου (τσέλο)

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59100 Βέροια.
Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr


Θα χαρούμε να σας δούμε

Boum! Bing! Bang! 

? P?ques, dans de nombreuses r?gions de France et de Belgique, les cloches de Rome (les cloches de toutes les ?glises sont all?es ? Rome et en reviennent le jour de P?ques) laissent tomber dans les jardins un tas d??ufs en chocolat.

Les enfants (et les grands, miam !) se l?vent le matin et courent dans le jardin avec un panier pour r?cup?rer un maximum d??ufs en chocolat.

Bien entendu, dans les villes, la m?me sc?ne se d?roule dans les salons des appartements. Pour ceux qui se posent la question, c?est comme pour Saint-Nicolas ou P?re No?l : derri?re les cloches de Rome se cachent papa et maman !

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Το Πάσχα, σε πολλές περιοχές της Γαλλίας και του Βελγίου, οι καμπάνες των εκκλησιών «αναχωρούν» για τη Ρώμη (για να πάρουν την ευλογία) και επιστρέφοντας φέρνουν στα φρόνιμα παιδιά σοκολατένια αυγά όλων των ειδών, τα οποία αφήνουν να πέσουν στους κήπους των σπιτιών !

Τα παιδιά ξυπνούν το πρωί και τρέχουν στον κήπο μ? ένα καλαθάκι στο χέρι, για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σοκολατένια αυγά.

Στις πόλεις, η ίδια σκηνή διαδραματίζεται στα σαλόνια των διαμερισμάτων.

Διαδικασία εγγραφής – επιλογής στην Α Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων

Η “Ομάδα Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας” οργανώνει πρόγραμμα συγκέντρωσης συσκευασμένων ειδών τροφίμων από Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, τα οποία θα διατεθούν σε εθελοντική οργάνωση της πόλης ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν.

Όποιος επιθυμεί μια μικρή προσφορά για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας, που οδηγούνται στην απόγνωση από την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της εξαθλίωσης,ενημερώνουμε ότι μέλη της ομάδας γι’ αυτό το σκοπό θα βρίσκονται στο χώρο συγκέντρωσής μας στην ΕΛΗΑ (είσοδος από το “24”) με το εξής πρόγραμμα: 18.30-19.30 τις μέρες ΔΕΥΤΈΡΑ 15, 22 ΚΑΙ 29 και ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΚΑΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της ομάδας μας:6984095996

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων), στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας αλλεργίας, σας προσκαλεί σε διάλεξη με θέμα:

«Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο».

Οι πιο γνωστές και πολυσυζητημένες μορφές αλλεργίας (τροφική αλλεργία, αλλεργική ρινίτιδα/επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό βρογχικό άσθμα, ατοπικό έκζεμα, κνίδωση, αναφυλαξία), μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες. Η εκδήλωσή τους όμως στα πρώτα χρόνια της ζωής αγχώνει πολύ τους γονείς και τυραννά τους μικρούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο στον ύπνο τους, το διάβασμα, το παιχνίδι τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Το πρώτο βήμα για τη σωστή αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση σχετικά με τους προδιαθεσικούς και αιτιολογικούς παράγοντες, τη διάγνωση, την προφύλαξη και τη θεραπεία.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από την κ. Λουκία Μπαλατσινού (Ιατρός? Αλλεργιολόγος), τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΕΑΚΑ ? Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (http://www.allergy.org.gr).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και όλες.

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο Δήμος Βέροιας (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης) διοργανώνουν Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας. Οι εκδηλώσεις, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17, 18 και 19 Απριλίου 2013, ως εξής:

 • Την Τετάρτη 17 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 13:30, στην πλατεία Καπετανίδη, στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής και στο προαύλιο του 10ου ΔΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα αλληλεγγύης, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες,
 • την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέα (Εβραίικα), από τις 10:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, θα τραγουδήσουν, θα οργανώσουν αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια,
 • την Παρασκευή 19 Απριλίου, στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 11:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα στηθούν καλάθια συλλογής τροφίμων από το Δήμο Βέροιας, στα οποία οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. λάδι, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι) προκειμένου να συνδράμουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Βέροιας να ενημερώσουν τους μαθητές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν στη συλλογή τροφίμων. Όσες σχολικές μονάδες αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα μπορούσαν να αποστείλουν αντιπροσωπεία, η οποία θα καταθέσει τη συμμετοχή του σχολείου στα καλάθια συλλογής τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. κ. Αντωνιάδου Έφη (τηλ. 2331024588 και grschdr@dipe.ima.sch.gr).

Ο Διευθυντής Π.Ε. Ημαθίας

Διονύσης Διαμαντόπουλος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, δημοσιεύουμε ένα γαλλικό τραγούδι, το “Dans les livres”  τη μετάφραση αυτού. Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου μας για την επιμέλεια.

Dans les livres on raconte Τα βιβλία διηγούνται
Des histoires qui font peur ιστορίες φόβου
Dans les livres on raconte τα βιβλία διηγούνται
Des histoires qui font rire ιστορίες γέλιου

Dans les livres on raconte Τα βιβλία διηγούνται
Des histoires o? l’on pleure ιστορίες που κλαις
Dans les livres on raconte τα βιβλία διηγούνται
Des histoires pour grandir ιστορίες για να μεγαλώσεις

Dans les livres on raconte Τα βιβλία διηγούνται
Des histoires de magie ιστορίες μαγικές
Dans les livres on raconte τα βιβλία διηγούνται
Des histoires de la vie… ιστορίες της Ζωής !

F?te des cr?pes / Γιορτή κρέπας

Με αφορμή τoν εορτασμό της Διεθνούς Μέρας Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου 2013) ασχοληθήκαμε στο μάθημα της γαλλικής γλώσσας με τα έθιμα και τις παραδόσεις που σχετίζονται με την κρέπα. Στη συνέχεια διαβάσαμε τη συνταγή για «εύκολες κρέπες», μάθαμε τα υλικά και πώς να παραγγέλνουμε σε μία κρεπερί.

Τέλος, φορέσαμε τις ποδιές και τους σκούφους μας και παρασκευάσαμε γλυκιές κρέπες μέσα στην τάξη.

 Τις αντιξοότητες που συναντήσαμε στο ψήσιμο τις αντιμετωπίσαμε με ? χιούμορ και καλή διάθεση.

 Vive les cr?pes !

 

*Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών για τη βοήθειά τους.

 

Θαυμάστε τους!!!

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης που εκδίδει, σχεδιάζει να διοργανώσει τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός κα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας, Δ.Β.Μ.Θ. στις 5 Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, κατά τις ώρες 08.15 εως 10.15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Εγκύκλιος Υπουργείου

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ παλαιότερων διαγωνισμών

Από την Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος – Νοέμβριος 2013) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://b-epipedo2.cti.gr/mis, με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α? Επίπεδο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ & ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  09:00-14:00

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δεν λειτουργούν) και μπαταριών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας στις 23 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 9:00 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της πόλης ως προς τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ηλεκτρικών μικροσυσκευών και μπαταριών προς ανακύκλωση.  Έχει καθιερωθεί πλέον, την Παγκόσμια Ημέρα της Γης να κλείνουμε παγκοσμίως τα φώτα για μία ώρα ως συμβολική ένδειξη ενδιαφέροντος για τους φυσικούς πόρους που κατασπαταλούνται.

Μας δίνεται λοιπόν μια καλή ευκαιρία να στείλουμε την ημέρα εκείνη ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα προστασίας της Γης, προβαίνοντας σε ανακύκλωση συσκευών που αν πεταχτούν στα σκουπίδια θα μολύνουν το περιβάλλον μας, αν όμως ανακυκλωθούν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων.

Καλούνται όλοι οι συνδημότες μας που δεν ξέρουν τι να κάνουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Ωρολογίου, δίπλα στο περίπτερο ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν Σύλλογοι, Σωματεία, Ομάδες Πολιτών, Φορείς της πόλης, Σχολεία μαζεύοντας και τοποθετώντας τις προς ανακύκλωση συσκευές & μπαταρίες σε χαρτοκιβώτια με αναγραφόμενη την επωνυμία τους, ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια.

Η παραλαβή τους θα γίνει από την πιστοποιημένη εταιρία “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”.

Μετά τη συλλογή θα υπάρξει καταγραφή των φορέων που συμμετείχαν ώστε να περιληφθούν στο Δελτίο Τύπου ως Υποστηρικτές της Δράσης αυτής και στη λίστα των συνεργαζόμενων φορέων για την επανάληψη της δράσης.

Επίσης την ίδια μέρα συμμετέχουμε στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» (www.earthhour.org) και στις 8:30 το βράδυ κλείνουμε όλοι συμβολικά τα φώτα, «ανάβοντας» την ελπίδα ότι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι πολίτες μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή της Γης μας.

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ»

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

τηλ. 6986715030   email: a.dynamiko@gmail.com

www.teliaveria.gr

Από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Ημαθίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Βέροια 12-03-2013

ΠΡΟΣ: Την Διεύθυνση του 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ          ΑΡ.ΠΡΩΤ.33γ

 

ΘΕΜΑ: « ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ»

Με το παρόν σας πληροφορούμε πως οι παρακάτω μαθητές του σχολείου σας και αθλητές του συλλόγου μας, συμμετείχαν στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στις 9 και 10 Μαρτίου 2013 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή 890 αθλητών και  έλαβαν τις ακόλουθες διακρίσεις:

 • Βασίλης Χατζησάββας,  μαθητής της ΣΤ? τάξης, τρίτος στα 50 μέτρα ελεύθερο, τέταρτος στα 200 μέτρα ελεύθερο και έκτος στα 100 μέτρα ελεύθερο.
 • Απόστολος Πασίδης, μαθητής της Δ? τάξης, πρώτος στην σκυταλοδρομία 4επί 100 μέτρα ελεύθερο, δεύτερος στα 100 μέτρα ελεύθερο, έκτος στα 50 μέτρα ελεύθερο και έβδομος στην σκυταλοδρομία 4επί 50 μέτρα μικτή ομαδική.

Συγχαρητήρια στους μαθητές σας για τις διακρίσεις τους και την άψογη συμπεριφορά τους.

Με εκτίμηση

Γιάννης Τσανακτσίδης

     Έφορος τμήματος κολύμβησης

* Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για τις παραπάνω διακρίσεις τους! Μας κάνετε περήφανους!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κουκουρίκου Αρεστούλα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημ.Σχολείου Βέροιας σας προσκαλεί στο αποκριάτικο μασκέ πάρτυ την

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ώρα 5.00 μ.μ.

στο κέντρο “Ελιά”

με κλόουν και πολλές εκπλήξεις!!!

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης κατασκεύασαν σκούφους του σεφ, ως προοίμιο μιας δραστηριότητας που έχει να κάνει με τη γαλλική κουλτούρα.

Πώς καθιερώθηκαν οι σκούφοι των σεφ;

Κατά τη λαϊκή παράδοση, αρκετοί μάγειρες βρήκαν καταφύγιο στα τέλη του 16ου αιώνα σ’ ένα ορθόδοξο μοναστήρι για να γλιτώσουν τις διώξεις. Εκεί φορούσαν τα ρούχα των ιερέων, με τη μόνη διαφορά ότι το χρώμα του καπέλου τους ήταν λευκό.

Σε απεικονίσεις της Αναγέννησης οι μάγειρες φορούν ένα μαλακό μπερέ ο οποίος είναι στολισμένος μ’ ένα φτερό. Εκείνη την περίοδο οι αρχιμάγειρες φορούσαν ένα εντυπωσιακό καπέλο που υπογράμμιζε το κύρος του επαγγέλματος κι ένα δεύτερο, πιο πρόχειρο, για λόγους υγιεινής.

Ο κλασικός σκούφος του σεφ εμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Το λευκό χρώμα, που συμβολίζει την καθαριότητα, επέλεξε ο Mορίς Μπουσέρ, σεφ του Γάλλου πολιτικού Μορίς ντε Ταλεϊράν. Το γεγονός ότι η προέλευσή του είναι γαλλική επιβεβαιώνει και το όνομα “τοκ μπλανς” (toque blanche), που διατηρείται και στις αγγλοσαξονικές χώρες.

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ

Τη Δευτέρα 25/02/2013 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Σχολής Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης του σχολείου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ».

Πρόκειται για βιωματικά σεμινάρια  με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση K και στήριξη των γονέων σε θέματα που αφορούν την γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 6-8 εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου κάθε Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. από το επιστημονικό δυναμικό της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Ενδεικτική θεματολογία αυτών θα είναι:

 • Οι ανάγκες των παιδιών ? οι ανάγκες των γονιών
 • Διαπαιδαγώγηση ? Θέτοντας τα όρια
 • Η πίεση των συνομηλίκων
 • Σχολικός εκφοβισμός

Διαβάζοντας το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, Δόνα η Τερηδόνα, οι μαθητές/τριες της Δ΄2  τάξης του σχολείου μας εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν τα δικά τους κόμικς…

Κινηματογράφος και Αρχαιολογία
εβδομάδα προβολής ταινιών αρχαιολογικών θεμάτων 


Μια εξαιρετική ταινία
«Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου: ο μηχανισμός των Αντικυθήρων»
 θα προβληθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 7 το απόγευμα

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

με ελεύθερη είσοδο για το ευρύ κοινό.


Θα χαρούμε να σας δούμε

Απο τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ζωγραφιές εμπνευσμένες από ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη δημιούργησαν οι μαθητές/τριες της Δ΄2  τάξης. Απολαύστε τις…

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας στο blog μας, πατώντας ΕΔΩ

Στα πλαίσια της εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των ΑμΕΑ (3 Δεκεμβρίου) το πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Βέροιας.

Συγκεκριμένα, ο Δ/ντης του Ειδικού Σχολείου κ.Τσιόγκας Αντώνης και η Ψυχολόγος κ.Ξαγαρά Παρασκευή  επισκέφτηκαν το σχολείο μας τη Δευτέρα 26/11/2012 και υλοποίησαν βιωματικό εργαστήρι ενσυναίσθησης με τους τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες δυσκολίας σε κινητικές δεξιότητες και όρασης.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα ΑμΕΑ,  βρισκόμενοι στη θέση τους και κατανοόωντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ελπίζοντας ότι τα γεγονότα της ζωής όλων μας μπορεί να μην είναι μοιρολατρικά «και όμως, κάπως έτσι…», αλλά αισιόδοξα «και όμως, κάπως αλλιώς…» αρκεί να αφυπνιστούμε και να δραστηριοποιηθούμε, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας & Ο Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος «Ο Προμηθέας» Βέροιας, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το πολυβραβευμένο έργο «Και όμως κάπως έτσι», του αείμνηστου συντοπίτη και φίλου του συλλόγου μας Γιάννη Ταϊπλιάδη.

Η παράσταση θα δοθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ την Παρασκευή 30-11-2012 και ώρα 9 μ.μ. στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ Βέροιας.

Δευτέρα 26/11

8.00μ.μ: Μουσική έναρξη με έργα χαρακτηριστικά των σημαντικότερων ρευμάτων της της γαλλικής μουσικής που θα αποδώσουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Πρόγραμμα

 • Daquin “ο κούκος”
 • Durand “βαλς”
 • Satie “gnossienne”
 • Debussy “το μκρό νεγράκι” “ο βυθισμένος καθεδρικός”
 • Ravel “παβάνα για μια νεκρή ινφάντα”
 • Poulenc “εις μνήμην της Εντίθ Πιαφ”

9.00μ.μ: POTICHE Η σουσουράδα (ταινία)

είσοδος ελεύθερη, Χώρος Τεχνών

 

Τρίτη 27/11

9.00μ.μ: ? BOUT PORTANT Τρεις ώρες διωρία (ταινία)

είσοδος ελεύθερη, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

Τετάρτη 28/11

7.00μ.μ: NICOSTRATOS LE P?LICAN Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι

9.00μ.μ: LE NOM DES GENS Πές μου τ’ όνομά σου

είσοδος ελεύθερη, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας «ΕΦΗ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ» διοργανώνει συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού, τα οποία θα διανεμηθούν σε ευπαθείς οικογένειες.

“Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας”

Με αφορμή την έκδοση του β’ βιβλίου της σειράς “Καρέ καρέ μαθήματα σκίτσου” θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7μμ, η παρουσίαση και η συζήτηση για το σκίτσο.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Παύλειος Λόγος”.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα βίντεο από την επίσκεψη του Λυκείου Ελληνίδων στο σχολείο μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ/νσης Π.Ε. Ημαθίας με το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, για την υποστήριξη της υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ομάδα κυριών του Δ.Σ. του Λυκείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα, οι κυρίες του Λυκείου, με επικεφαλής την κ. Μάλαμα, μετέφεραν στο σχολείο παραδοσιακές φορεσιές της Ημαθίας (Βέροιας, Νάουσας, Επισκοπής Νάουσας και Ρουμλουκιού) και πραγματοποίησαν επίδειξη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των τάξεων Β΄2, Γ΄1, Γ΄2 και Δ΄2, με την ενεργή συμμετοχή αυτών. Παράλληλα, ενημέρωσαν για τα μέρη που απαρτίζουν τις συγκεκριμένες παραδοσιακές φορεσιές, τα υλικά και τον τρόπο που έχουν φτιαχτεί, τη χρήση τους (καθημερινή, επίσημη, γάμου), τις διαφορετικές ονοματοδοτήσεις ίδιων στοιχείων από περιοχή σε περιοχή.

Τέλος, οι ντυμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου προκειμένου και οι υπόλοιποι μαθητές να δουν από κοντά τις τοπικές ενδυμασίες.

*** Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με βίντεο

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:30 έως 14:30 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 που διδάσκουν στις  Α΄ και Β΄τάξεις  των Δημοτικών Σχολείων 1ης και 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ημαθίας.

Την ημερίδα διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 4ης Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας Κουτσουπιάς Φώτης & Παπαγεωργίου Γεώργιος, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

Βασικός εισηγητής ήταν ο Αθανάσιος Αϊδίνης, επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Γραμματισμός στην πρώτη σχολική ηλικία».

Ακολούθησε διάλογος σχετικά με την πρακτική εφαρμογή του Γραμματισμού σε συγκεκριμένες ενότητες της Α΄ τάξης.

Η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας Αρίστη Κουκουρίκου και ο Σύλλογος Διδασκόντων ανέλαβαν τη φιλοξενία της συγκεκριμένης επιμόρφωσης, με την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Το τμήμα Λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βέροιας. Η εκδήλωση , θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, ώρα 8.30μ.μ στο Χώρο Τεχνών και αποτελεί μια αναδρομή στην πολιτισμική εικόνα της πόλης, πριν και μετά το 1912. Τη γενική επιμέλεια έχει ο κ.Σάκης Σταυρίδης, υπεύθυνος τμ. Λαογραφίας Κ.Ε.Π.Α με τη συνδρομή των Ελένης Νόλκα και Παναγιώτη Σιστάκου, δασκάλων παραδοσιακών χορών.

Με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα δικαιώματά τους και να εκφραστούν δημιουργικά.

Εκατοντάδες ομαδικές εργασίες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, αλλά και από σχολεία του εξωτερικού, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σχολεία μονοθέσια, σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές έχουν ήδη φθάσει στα γραφεία της UNICEF. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά μας στέλνουν το μήνυμα: “Όνειρό μας: να κάνουμε φίλους μας όλα τα παιδιά του κόσμου”.

Όλες οι εργασίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου. 

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει και το σχολείο μας με την εργασία “Τα άλλα παιδιά;”, που πραγματοποίησαν κατά την περσινή σχολική χρονιά οι μαθητές/τριες της Ε΄2 στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.  

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων για την Απελευθέρωση της Βέροιας, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄2 τάξης του σχολείου μας ανέπτυξαν ένα μικρό σχέδιο δράσης και παρήγαγαν μία επετειακή έκδοση σχολικής εφημερίδας σχετικά με το θέμα.

Μπορείτε να δείτε την ηλεκτρονική μορφή αυτής της εφημερίδας  στο σύνδεσμο e-books > Εκδόσεις μας.

Μαθήματα Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20/10/2012, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.

Στην αρχή, ο Πυραγός κ. Χονδροματίδης Παναγιώτης, ενημέρωσε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, για το έργο της πυροσβεστικής, τη χρήση του 199, για το πώς μπορούν να αποφύγουν κάποιους κινδύνους και να προστατευθούν σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί φωτιά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά γνώρισαν τα μέσα πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται σε πυρκαγιά καθώς και τους τρόπους χρήσης αυτών και έγινε επίδειξη πυρόσβεσης στην αυλή του σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τέλος, ο κ. Χονδροματίδης, μέσα από το οπτικό υλικό που παρουσίασε, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για τα είδη των εύφλεκτων υλικών και των μέσων πυρόσβεσης που απαιτεί το καθένα, για τη σημασία της πρόληψης αλλά και πώς πρέπει να αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Βέροιας, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 έγινε η κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε διάφορα ηρώα, αδριάντες και προτομές της πόλης. Φέτος ήταν η σειρά του σχολείου μας να καταθέσει στεφάνι στην Προτομή Καπετάν Κόρακα στην ομώνυμη πλατεία. Τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες συνόδευαν η κ. Τσάκωνα Χριστίνα και η Δ/ντρια του σχολείου κ. Κουκουρίκου Αρίστη.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, μετά τη Δοξολογια και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Ωρολογίου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων μπροστά από τις αρχές και το λαό της πόλης.

 

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012,  το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικης Εταιρείας (ΕΜΕ) βράβευσε τους μαθητές της Ημαθίας που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2011-2012 στον 6ο Μαθητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” του περιοδικού “Μικρός Ευκλείδης”

Από το σχολείο μας διακρίθηκαν οι εξής μαθητές/τριες:

Μπεσίνα Σταυρούλα – ΣΤ΄

Τζιούρτζια Σταυρούλα – ΣΤ΄

Καλκεντινίδης Γιάννης – Ε΄

Κωνσταντινίδης Φίλιππος – Ε΄

Μούσκα Νικολέττα – Ε΄

Πιπερίδου Βασιλική

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στη ζωή τους!

τις 12 Οκτωβρίου 12 και ώρα 18:30,  Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικού υλικού με θέμα: «Τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης», στον 1ο όροφο της ΛΑΦ Βέροιας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους 1912 ? 1913, εως και18 Οκτ 12 ημέρα Πέμπτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, κατά της ώρες 09:00-13:00 και 18:00-20:00.

το πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση, το 1812, της συλλογής παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τον Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Βέροιας θα φιλοξενήσει στην πόλη της Βέροιας την έκθεση που οργάνωσε το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τίτλο: «Brothers Grimm».

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από τη ζωή των αδελφών Grimm, γκραβούρες από τις εκδόσεις τους, φωτογραφίες γραμματοσήμων, νομισμάτων και ενθυμημάτων καθώς και πρωτότυπες μακέτες και διοράματα από τα παραμύθια τους. Ο σχεδιασμός και η τεκμηρίωση είναι του Γιώργου Ευγενικού. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η κατασκευή των μακετών της Γεωργίας Λαζάρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2012, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Βέροιας, Κομνηνών 42 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί επίσης σύντομη ομιλία από τον δάσκαλο Παναγιώτη Παπαϊωάννου για τη ζωή και το έργο των αδελφών Grimm καθώς και αφήγηση παραμυθιών της συλλογής τους από τον Γιώργο Ευγενικό.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα ? Παρασκευή (πρωί: 08.00-12.00 / απόγευμα: 18.00-21.00)

Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού στο τηλ. 6973556257 (κος Κώστας Τοπαλίδης)

Για ομαδικές επισκέψεις τμημάτων σχολείων παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας τηλ. 2331024494 (κ. Ασπασία Τασιοπούλου).

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» 2331028282.

Ενημερώνουμε τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς τους ότι

1) ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 π.μ.

2) η κατανομή των τάξεων/τμημάτων και αιθουσών  έγινε σύμφωνα με την Πράξη 1/4-9-2012 του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 Να ευχηθούμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας να έχουμε μία σχολική χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και αποτελεσματικότητα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κουκουρίκου Αρίστη

 

 

 

 

Στη Μηχανή του Χρόνου…