Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ/νσης Π.Ε. Ημαθίας με το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, για την υποστήριξη της υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ομάδα κυριών του Δ.Σ. του Λυκείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα, οι κυρίες του Λυκείου, με επικεφαλής την κ. Μάλαμα, μετέφεραν στο σχολείο παραδοσιακές φορεσιές της Ημαθίας (Βέροιας, Νάουσας, Επισκοπής Νάουσας και Ρουμλουκιού) και πραγματοποίησαν επίδειξη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των τάξεων Β΄2, Γ΄1, Γ΄2 και Δ΄2, με την ενεργή συμμετοχή αυτών. Παράλληλα, ενημέρωσαν για τα μέρη που απαρτίζουν τις συγκεκριμένες παραδοσιακές φορεσιές, τα υλικά και τον τρόπο που έχουν φτιαχτεί, τη χρήση τους (καθημερινή, επίσημη, γάμου), τις διαφορετικές ονοματοδοτήσεις ίδιων στοιχείων από περιοχή σε περιοχή.

Τέλος, οι ντυμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου προκειμένου και οι υπόλοιποι μαθητές να δουν από κοντά τις τοπικές ενδυμασίες.

*** Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με βίντεο

Comments are closed.