Προγράμματα

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 30 χρόνια του Μουσείου.

Δείτε τα έργα των μαθητών μας:    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PowerPoint)

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_Ένα κυκλαδικό κεφάλι (PDF)

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό αυτό. Τα 30 έργα  που επιλέχθηκαν θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  που ξεκινούν τον Οκτώβριο. Με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργάνωσε έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι». Δείτε παρακάτω το βίντεο της έκθεσης.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

5οοο ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

Οι 30 νικητές του διαγωνισμού

Το clickatlife.gr παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των Δ΄2 και ΣΤ΄2 την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν φέτος με τίτλο: “Ταξίδια στο Σύμπαν”.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την μερική έκλειψη Ηλίου από τη Σελήνη, φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Στις 13/02/2015 οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν με τίτλο “Βέροια- Βυζαντινή πόλη”. Εκεί ξεναγήθηκαν από την κ.Δημητρακοπούλου Ολυμπία, υπάλληλο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Μην φοβάσαι! Πίστεψε στον εαυτό σου και σπάσε τη σιωπή! Μίλησε σε κάποιον!

Ο σχολικός εκφοβισμός χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη, απρόκλητη παρενόχληση, κάποιου παιδιού το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο σχολικός εκφοβισμός μας αφορά όλους! Δεν είσαι μόνος σου!

Όσο περισσότερο μιλάμε για το bulling τόσο το εξαλείφουμε.

Αυτό είναι και το μήνυμα της νέας εκστρατείας. Το βίντεο μικραίνει κάθε φορά που το μοιράζεσαι. http://shareittoendit.com/

 

Σχετικό υλικό διατίθεται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://4dim-veroias.ima.sch.gr/?page_id=1196 (ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ)

Επίσης και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας http://kmaked.pde.sch.gr/site/, καθώς και στο σύνδεσμο www.e-abc.eu/gr/hrisimoi-sundesmoi

Ενδεικτική βιβλιογραφία, σχετική με το θέμα, διατίθεται στην ιστοσελίδα  www.greekibby.gr. που επιμελήθηκε το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)