Με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα δικαιώματά τους και να εκφραστούν δημιουργικά.

Εκατοντάδες ομαδικές εργασίες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, αλλά και από σχολεία του εξωτερικού, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σχολεία μονοθέσια, σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές έχουν ήδη φθάσει στα γραφεία της UNICEF. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά μας στέλνουν το μήνυμα: “Όνειρό μας: να κάνουμε φίλους μας όλα τα παιδιά του κόσμου”.

Όλες οι εργασίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου. 

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει και το σχολείο μας με την εργασία “Τα άλλα παιδιά;”, που πραγματοποίησαν κατά την περσινή σχολική χρονιά οι μαθητές/τριες της Ε΄2 στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.  

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Comments are closed.