Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων), στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας αλλεργίας, σας προσκαλεί σε διάλεξη με θέμα:

«Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο».

Οι πιο γνωστές και πολυσυζητημένες μορφές αλλεργίας (τροφική αλλεργία, αλλεργική ρινίτιδα/επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό βρογχικό άσθμα, ατοπικό έκζεμα, κνίδωση, αναφυλαξία), μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες. Η εκδήλωσή τους όμως στα πρώτα χρόνια της ζωής αγχώνει πολύ τους γονείς και τυραννά τους μικρούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο στον ύπνο τους, το διάβασμα, το παιχνίδι τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Το πρώτο βήμα για τη σωστή αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση σχετικά με τους προδιαθεσικούς και αιτιολογικούς παράγοντες, τη διάγνωση, την προφύλαξη και τη θεραπεία.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από την κ. Λουκία Μπαλατσινού (Ιατρός? Αλλεργιολόγος), τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΕΑΚΑ ? Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (http://www.allergy.org.gr).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και όλες.

Comments are closed.