Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο Δήμος Βέροιας (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης) διοργανώνουν Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας. Οι εκδηλώσεις, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17, 18 και 19 Απριλίου 2013, ως εξής:

  • Την Τετάρτη 17 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 13:30, στην πλατεία Καπετανίδη, στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής και στο προαύλιο του 10ου ΔΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα αλληλεγγύης, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες,
  • την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέα (Εβραίικα), από τις 10:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, θα τραγουδήσουν, θα οργανώσουν αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια,
  • την Παρασκευή 19 Απριλίου, στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 11:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα στηθούν καλάθια συλλογής τροφίμων από το Δήμο Βέροιας, στα οποία οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. λάδι, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι) προκειμένου να συνδράμουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Βέροιας να ενημερώσουν τους μαθητές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν στη συλλογή τροφίμων. Όσες σχολικές μονάδες αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα μπορούσαν να αποστείλουν αντιπροσωπεία, η οποία θα καταθέσει τη συμμετοχή του σχολείου στα καλάθια συλλογής τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. κ. Αντωνιάδου Έφη (τηλ. 2331024588 και grschdr@dipe.ima.sch.gr).

Ο Διευθυντής Π.Ε. Ημαθίας

Διονύσης Διαμαντόπουλος

Comments are closed.