ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ & ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  09:00-14:00

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δεν λειτουργούν) και μπαταριών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας στις 23 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 9:00 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της πόλης ως προς τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ηλεκτρικών μικροσυσκευών και μπαταριών προς ανακύκλωση.  Έχει καθιερωθεί πλέον, την Παγκόσμια Ημέρα της Γης να κλείνουμε παγκοσμίως τα φώτα για μία ώρα ως συμβολική ένδειξη ενδιαφέροντος για τους φυσικούς πόρους που κατασπαταλούνται.

Μας δίνεται λοιπόν μια καλή ευκαιρία να στείλουμε την ημέρα εκείνη ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα προστασίας της Γης, προβαίνοντας σε ανακύκλωση συσκευών που αν πεταχτούν στα σκουπίδια θα μολύνουν το περιβάλλον μας, αν όμως ανακυκλωθούν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων.

Καλούνται όλοι οι συνδημότες μας που δεν ξέρουν τι να κάνουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Ωρολογίου, δίπλα στο περίπτερο ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν Σύλλογοι, Σωματεία, Ομάδες Πολιτών, Φορείς της πόλης, Σχολεία μαζεύοντας και τοποθετώντας τις προς ανακύκλωση συσκευές & μπαταρίες σε χαρτοκιβώτια με αναγραφόμενη την επωνυμία τους, ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια.

Η παραλαβή τους θα γίνει από την πιστοποιημένη εταιρία “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”.

Μετά τη συλλογή θα υπάρξει καταγραφή των φορέων που συμμετείχαν ώστε να περιληφθούν στο Δελτίο Τύπου ως Υποστηρικτές της Δράσης αυτής και στη λίστα των συνεργαζόμενων φορέων για την επανάληψη της δράσης.

Επίσης την ίδια μέρα συμμετέχουμε στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» (www.earthhour.org) και στις 8:30 το βράδυ κλείνουμε όλοι συμβολικά τα φώτα, «ανάβοντας» την ελπίδα ότι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι πολίτες μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή της Γης μας.

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ»

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

τηλ. 6986715030   email: a.dynamiko@gmail.com

www.teliaveria.gr

Comments are closed.