Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, η Κ.Ε.ΠΑ Δήμου Βέροιας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου Αμπελοκήπων παρουσιάζουν την παράσταση «Της αθωότητας τα χρόνια» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η παράσταση, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Από τη Γάζα σε μένα: διαλογικοί μονόλογοι» και «Tης αθωότητας τα χρόνια», είναι βασισμένη σε αυθεντικά κείμενα εφήβων από τη Γάζα, στην ποίηση του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς και σε κείμενα μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου ? Λ. Τ. Αμπελοκήπων, του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου και του 1ου Γ.Ε.Λ. Συκεών. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Τζένη Καραβίτη και Κατερίνα Σακελλαρίου.

Παρασκευή  10 Φεβρουαρίου 2012  στις  8.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 7.00μ.μ. στο φουαγιέ της Στέγης, στο πλαίσιο της δράσης 1000 Γερανοί για τη Γάζα! Οι μαθητές της Κατεύθυνσης Εικαστικών θα οργανώσουν εργαστήριο χαρτοδιπλωτικής γερανών (origami) για τους συμμαθητές τους στη Βέροια και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και η είσοδος στην παράσταση ελεύθερη.

Ένας αρχαίος γιαπωνέζικος μύθος υπόσχεται πως, όποιος χαρτοδιπλώσει χίλιους γερανούς, η όποια επιθυμία του θα πραγματοποιηθεί. Τον Αύγουστο του 1955, δέκα χρόνια μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, η δωδεκάχρονη Sadako Sasaki, ένα από τα χιλιάδες παιδιά ? θύματα της βόμβας, δίπλωσε πάνω από χίλιους γερανούς για να θεραπευτεί από τη λευχαιμία, που της προκάλεσε η βόμβα. Από τότε η Sadako έγινε σύμβολο των θυμάτων οποιασδήποτε βόμβας και οι 1000 γερανοί σύμβολο της επιθυμίας για παγκόσμια ειρήνη.

Comments are closed.