Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 08/03/2012 το απόγευμα η ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Σχολικής Κοινότητας του 4ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολείου. Επίσης, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Σταυροπούλου Βαρβάρα καθώς και εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε η Δ/ντρια του σχολείου κ. Κουκουρίκου Αρίστη, η οποία παρουσίασε τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ και της Δ/νσης Π.Ε. Ημαθίας, καθώς και για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του σχολείου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Στη συνέχεια, η κ. Μπασιούρη Φανή, Ψυχολόγος του Κέντρου πρόληψης ψυχοκοινωνικής υγείας Ημαθίας (ΠΡΟΣΒΑΣΗ) μίλησε για τις νέες μορφές σχολικής επιθετικότητας και παρουσίασε στρατηγικές αντιμετώπισής της.

Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου Γιώργος, Σχολικός Σύμβουλος της 4η Εκπ/κής Περιφέρειας Δ.Ε. Ημαθίας, μίλησε για τις σχέσεις που πρέπει να διέπουν εκπαιδευτικούς και γονείς στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης γεγονότων εκφοβισμού και βίας στο σχολείο.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, γονείς και εκπαιδευτικοί έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς τα οποία απαντήθηκαν από τους τρεις εισηγητές.

Δείτε το βίβτεο της εκδήλωσης.

Comments are closed.