Mε αντικείμενο το ΝΕΡΟ και τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι διήμερες Περιβαλλοντικές Εκδηλώσεις του 4ουΔ.Σχ. Βέροιας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα«Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας» που υλοποιήθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά από τους μαθητές των Γ΄1, Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων με ευθύνη των δασκάλων τους κκ. Σιδηροπούλου Σοφίας, Ορφανίδη Ιωάννη και Γκαλίτσο Χριστόδουλο, ενώ την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ανακύκλωση» που υλοποιήθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά από τους μαθητές των Α΄2, Γ΄1 και Ε΄1 τάξεων με ευθύνη των δασκάλων τους κκ. Παπαθανασίου Ζωής, Μουρατίδου Μαριάννας και Γανοπούλου Κικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην όλη προσπάθεια υλοποίησης συνέβαλαν και οι εκπ/κοί Γουργουλιάτου Δόξα-Μουσικός, Ασικίδου Μαρία-Θεατρολόγος, Τσιούκα Ανθούλα- Φ.Αγωγής, Γιαννουλάτος Νίκος ?Φ.Αγωγής, Παντελίδης Αντώνης – Πληροφορικής και Τσίλη Ράνια-Αγγλικής.

Με θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια ρόλων, τραγούδια, χορούς, συνθήματα, δικά τους μελοποιημένα ποιήματα, επιστολές σε αρμόδιους και φορείς, έκθεση πρωτότυπων κατασκευών και φωτογραφικού υλικού, οι μικροί μαθητές-ερευνητές παρουσίασαν σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς τα μηνύματα για την προστασία και την ορθολογική χρήση του Περιβάλλοντος στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις αυτές μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Εκδηλώσεις από το Μενού.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν, εκτός από γονείς και κηδεμόνες, ο κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος 4ηςΕκπ/κής Περ/ρειας Π.Ε. Ημαθίας, ο κ. Κουρουζίδης Χάρης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Ημαθίας, οι κκ. Παντερμαράκης Γιάννης και Μπίσμπας Γιώργος, χημικοί της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν, συνεργαζόμενοι με το σχολείο μας, στην επίτευξη αυτών των προσπαθειών.

Όσο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τους αξίζουν ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! Απέδειξαν ότι όταν υπάρχει μεράκι, διάθεση και φαντασία τότε έχουμε σημαντικά μαθησιακά αποτελέσματα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κουκουρίκου Αρίστη

Comments are closed.